Gault&Millau kent de titel van Beste Banketbakker van het Jaar van het Groothertogdom toe aan de chef-banketbakker van Le Royal Luxembourg.

Le Royal Luxembourg, het emblematische hotel van Luxemburg-Stad, heeft veel talent in zijn gelederen. Vandaag is het in de keuken dat we een van de gelukkige uitverkorenen van de Gault&Millau Belux 2019 ontdekken, chef-banketbakker Lionel Marchand.

Luxe en genot in Le Royal

 Dat het hotel tot een van de meest kwalitatieve van de stad behoort, is niet zonder reden. In enkele jaren tijd is Le Royal – dat al pronkte met La Pomme Cannelle, een gastronomisch restaurant geleid door de Meesterkok van België, Paul Fourier– niet alleen verrijkt met een tweede eigentijds restaurant, ‘Amélys’, maar ook met een nieuwe aantrekkelijke ruimte, de ‘Piano Bar’. Drie ruimtes om de creaties van Lionel Marchand in verschillende versies te ontdekken: gastronomisch in La Pomme Cannelle, eigentijds in ‘l’Amélys’ en in zoete tussendoortjes in de ‘Piano Bar’.

Lionel Marchand, Banketbakker van het Jaar in Luxemburg

In de prestigieuze Gault & Millau-gids doet de titel van Banketbakker van het Jaar dienst als referentie in het vak. Het is ook echt een mooie beloning voor de jonge banketbakker die begin 2016 bij Le Royal begon en reeds als jonge dertiger een fantastisch parcours kon voorleggen.

Zo werd hij opgeleid in de schaduw van grote Franse koks of banketbakkers. Zoals Bruneau ** (Brussel), in Frankrijk in La Villa Madie * (Cassis), in L’Auberge de la Fenière * (Lourmarin) en in het Groothertogdom, bij Ilario Mosconi. Bij de grote namen in de Franse banketbakkerij vervolgde hij zijn opleiding aan de zijde van Philippe Rigolot, Wereldkampioen Banketbakkerij en Meilleur Ouvrier de France aan L’Ecole Valrhona; bij de Wereldkampioen Suikergoed en, onder meer, bij Claire Heitzler, Banketbakker van het Jaar 2014, waar hij de kunst van het dessert op het bord leerde kennen. Datzelfde jaar werd hij bekend bij het grote publiek door deel te nemen aan de tv-uitzending ‘Wie wordt de volgende banketbakker?’ op France 2 waarbij het team waaraan hij deelnaam, de winnaar werd!

Met andere woorden, bij Le Royal is het gebak, en alle zoetwaren die het eer aandoen, nu echt koninklijk!

 

www.leroyal.com