Ingrediënten

voor 1 persoon

  • 1/2 jonge duif
  • 4 blaadjes salie
  • 1 sjalot
  • 1 glas Mistelle de Bioul
  • 2 dl huisgemaakte bouillon
  • 3 krielaardappeltjes
  • Groene en andere groenten (naar keuze of bijvoorbeeld: broccoli, aardappelen, bloemkool, zwarte truffelaardappel, courgette, …)
  • Ongezouten boter
  • Ganzenvet
  • Laurier

Bereiding

De filet en de bout van de jonge duif afnemen.

Voor de bereiding:  bakken in ganzenvet met salie en laurier,
zout en peper om te konfijten. De filet opzijleggen. De groenten blancheren.

De saus bereiden: in een steelpan 2 dl bouillon (gemaakt met het karkas) aan de kook brengen en de salie, Mistelle en een sjalot toevoegen. Laten inkoken en monteren met boter op het moment dat het gerecht klaar is om te serveren.

De filet braden in de pan met boter. De groenten door boter halen om ze te laten glanzen. De aardappelen bruin bakken en opdienen met de saus.

Wijntip

Château de Bioul – 2019 – Cortil BracoBenaming Côte de Sambre