Ingrediënten

voor 1 persoon

  • 150 g mix van drie alpenweidekazen
  • Nathalie Tihon selecteerde de kazen van kaasboerderij La Voie Lactée in Profondeville
  • 1 teentje knoflook
  • 1 glas witte Batte de la Reine wijn
  • 1 rond boerenbrood van 250 gr
  • 1 seizoen salade (deze herfst: Lollo krulsla en bietenblad)
  • Verjus (huisgemaakt op het domein)

Bereiding

Het brood doorsnijden zodat een deel het deksel vormt en het broodkruim verwijderen, vervolgens bestuiven met een spray van cacaoboter om het te laten glanzen. De fondue bereiden: de kookpot inwrijven met het teentje knoflook en de wijn erin gieten. Aan de kook brengen. Voorzichtig de smeltkaas toevoegen.

Het brood verwarmen in de oven en de fondue in het brood gieten. In een schaal plaatsen en de schaal op een individuele warmhoudplaat (met kaars) plaatsen.

Opdienen met een seizoen salade (in een kom).

Wijntip

Château de Bioul – 2018 – Batte de la ReineBeschermde benaming Côte de Sambre et Meuse