Ingrediënten

voor 4 personen

  • 600 g ontvelde tarbot
  • 1 venkel
  • 4 tomaten type C
  • Witte wijn
  • 500 g visfumet
  • 4 fijngehakte sjalotten
  • 1 bussel dragon 
  • 200 g room
  • 1 kg aardappelen Belle de Fontenay
  • 100 g boter
  • 100 g melk
  • Olijfolie
  • Look
  • Zout, peper

bereiding

Aardappelpuree maken.

De aardappelen schillen en koken. Stampen tot puree en de beurre blanc en warme melk toevoegen. Kruiden met zout en peper. 

De visfumet laten reduceren met de witte wijn en de sjalotten. De room en de fijngehakte dragon toevoegen. Op smaak brengen.

De venkel smoren in een pan met een klontje boter en een snuifje suiker en zout.

Bevochtigen tot de venkel onder water staat en laten inkoken tot deze gekleurd is. 

De in tweeën gesneden tomaten konfijten met een scheutje olijfolie, zout en de look. 

De tarbot porties grillen. 

Dresseren. 

Wijntip

Pouilly Fumé “Les Duchesses”, Laporte