INGREDIËNTEN

  • Lichte suikersiroop
  • 1 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 1 vanillestokje
  • 1 ananas
  • 250 g mascarpone
  • 20 g room 40%
  • 5 cl witte rum

BEREIDING

Een lichte siroop maken op basis van suiker en water. Als de siroop eenmaal warm is, de steranijs, de gespleten vanillestokje en het kaneelstokje toevoegen. De ananas schoonmaken en in dunne plakjes snijden. Ze in de koude siroop doen en een nachtje laten weken. De room voor ¾ opkloppen en de mascarpone toevoegen. Nogmaals opkloppen tot een stevige room en de witte rum toevoegen. Een schijf ananas nemen en in het midden een lepeltje room leggen. Weer sluiten.

BORDSCHIKKING

Ideale garnituur: een ananassorbet met geroosterde amandelen en atsina cress.

Wijntip

Château Rieussec, sauternes 1er Grand Cru Classé