Ingrediënten

2 middelgrote aubergines, 1 sjalot, 2 mozarella’s van 125 g, 350 g tomatensaus, 50 g Parmezaan Reggiano, 1 teentje knoflook, marjolein, olijfolie, basilicum, zout en peper

 

Bereiding

Giet een scheut olie in een pan en laat de gehakte knoflook en sjalot er gedurende 2 min. in fruiten. Voeg de tomatencoulis en het concentraat toe. Kruid met zout en peper. Laat 15 min. sudderen, breng op smaak met basilicumblaadjes en zet het vuur uit. Snijd een kleine aubergine in waaiervorm, rol deze in de bloem en laat deze bakken. (Ze wordt op de gratin gelegd om het gerecht te versieren). Snijd 3 aubergines in ronde plakjes. Leg alle plakjes op een bord, breng ze op smaak met olie en marjolein, zet ze
5 min. in de oven op 160°C. Smeer 4 mosselen in met olie. Schep 1 eetlepel saus, geraspte Parmezaan, mozzarella en 1 plakje aubergine in elk gratinschaaltje en eindig met de saus. Vouw de plakjes aubergine die uitsteken terug. Laat bakken in een voorverwarmde convectieoven gedurende 20 min. op 200°C (laat bij een oven op warmtecirculatie gedurende 10-15 min. bakken op 180°C). Wanneer de aubergines gaar zijn, zet u de oven uit en laat u ze
10 min. afkoelen. Haal uit de oven en draai de gratins om op het bord dat vooraf is bedekt met tomatencoulis en versier ze met de in waaiervorm gesneden kleine aubergine. 

Wijntip

CHIANTI DOCG

Deze robijnrode wijn is een erg toegankelijke wijn dankzij het fruitige aroma met florale toetsen. Je proeft er onder meer ook subtiele hints van kruiden en hazelnoot in. Het smakenpalet is mooi gebalanceerd dankzij het aangenaam fruitige karakter. Een wijn die het door zijn frisse smaak en aciditeit erg goed doet ter begeleiding van typisch Italiaanse gerechten zoals ravioli, pizza en carpaccio. Ook bij een klassieke stevige hamburger misstaat dit wijntje zeker niet.