Ingrediënten

4 kleine plakjes kabeljauw, 4 kleine plakjes zalm, 15 kleine tomaten, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 courgettes, een handvol kappertjes, een handvol groene olijven, extra vierge olijfolie, 1 glas Vernaccia, peterselie, zout, peper

 

Bereiding

Snijd courgettes in de lengterichting in dunne schijfjes, kruid deze met zout en peper en rol ze rond kabeljauw en zalm. Laat in een pan de ui en de knoflook fruiten in olie. Voeg vervolgens de fijngehakte kerstomaatjes toe.Voeg de plakjes kabeljauw en zalm toe, besprenkel met Bruniche en laat ongeveer tien min. bakken. Voeg na
5 min. de kappertjes, de olijven en de kerstomaatjes toe. Bedek de presentatieschotel met saus en leg er de plakjes kabeljauw en zalm op. Serveer met peterselieaardappelen en sperziebonen. 

 

Wijntip

LE BRUNICHE – CHARDONNAY DI TOSCANA

Een wijn afkomstig uit het hart van de beste wijnstreken van Toscane (Nozzole Estate in Greve in Chianti). De vinificatie van de druiven vindt plaats zonder de schil na koude statische decantatie. Halfweg de fermentatie wordt de wijn overgebracht naar ‘stainless steel’ vaten.

De smaak geeft hints van appel met perzik en citrus. Dit zorgt voor een goed gebalanceerd mondgevoel met een droge afdronk. Chefs serveren deze wijn graag met onder meer gedroogde vis vergezeld met aardappelen, kappertjes en gevulde tomaat.