Het gebeurt niet vaak dat we kunnen uitpakken met een innovatie in scholen voor toekomstige horecaprofessionals.

In Fleurus zal het Instituut Notre-Dame in september van dit jaar een nieuwe afdeling openen. Om de 40ste verjaardag van de opleiding aan de hotelschool op waardige wijze te vieren, zal het Instituut, dat een algemeen, technisch of professioneel circuit aanbiedt, in september een zevende technisch jaar inrichten, namelijk ‘Barman/Barmaid’. Dit dankzij de middelen die de Federatie Wallonië-Brussel daartoe heeft uitgetrokken.

Een afdeling die perfect aansluit bij de huidige trends en de vraag naar diversiteit bij de studenten die een horecaopleiding volgen, maar ook bij de wens van de school om te diversifiëren en te moderniseren en zo gelijke tred te houden met de evolutie van de technieken en de professionele vereisten van de sector.

Het Instituut Notre-Dame de Fleurus is in dit opzicht een pionier met deze nieuwe afdeling. De school is op zich al een pionier aangezien ze in 1912 met haar cursussen begon!

Ander goed nieuws is dat tijdens de lockdown en de vakantieperiode de keukens van de Hotelschool gerenoveerd en gemoderniseerd werden en nu zijn uitgerust met nieuwe toestellen, ovens, fornuizen en moderne tools om de studenten nog beter te kunnen opleiden.

Wat de opleiding tot barman/barmaid betreft, krijgen jongeren een opleiding in bartechnieken, aankoopbeheer, codering en controle van de voorraden, vreemde talen waaronder het onmisbare Engels, evenals alle onderwerpen die samenhangen met deze sector en bovendien ook stages waardoor jongeren toegang krijgen tot een baan als professionele barman in zowel grote hotels als trendy stadscafés.

Tekst: JR

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven met nieuws uit de horecasector, gratis toegang krijgen tot tal van beurzen en elke maand gratis de online versie van het magazine ontvangen?
Schrijf je dan hieronder in: