Een moeilijke maar redelijke beslissing

Na twee opeenvolgende uitstellingen in 2021 hadden de organisatoren en exposanten hun hoop omgedraaid naar de Horecatel-beurs van 5 tot 8 september, Deze editie had een nieuwe start moeten zijn voor een zwaar getroffen sector door de COVID-crisis.

Na alle inspanningen en investeringen van de afgelopen maanden en ondanks de steun van trouwe exposanten, heeft de WEX, organisator van de beurs, een moeilijke maar redelijke beslissing genomen: het annuleren van de Horecatel-editie gepland van 5 tot 8 september 2021. Deze beslissing is het resultaat van talrijke en constante uitwisselingen tussen de organisatie en de exposanten, bezoekers en partners in de afgelopen weken.

Maar het is duidelijk dat de beperkingen opgelegd door algemene sanitaire maatregelen en protocollen specifiek gelinkt aan de horeca en beurzen en tentoonstellingen, een sterke impact hebben op de organisatie van het event. Een beurs van deze omvang recht houden met optimale omstandigheden en overeenkomend met de verwachtingen van exposanten en bezoekers, maakte deel uit van een onmogelijke missie. Zonder te vergeten dat de horecasector reeds getroffen door de crisis, nog steeds worstelt om te herstellen ondanks de onzekerheid die nog steeds aanwezig is. Geconfronteerd met deze duidelijke observatie, was het voor de organisatoren moeilijk geworden om positief te evolueren naar een editie in 2021, in welke vorm dan ook.

Het hele Horecatel-team kijkt nu naar 2022 met de hoop op een editie die echt het herstel van een hele sector zal markeren. De afspraak is aangekondigd van 13 t/m 16 maart 2022 !