Promeco, opgericht in 1995 door Karim Redjal, is met ruim twintig jaar ervaring een van de wereldwijde marktleiders op vlak van spaar- en getrouwheidsacties in diverse sectoren van de distributie. Maar is ook meer: de groep is eveneens actief in het ontwerpen, produceren, verdelen en promoten van modeartikelen en ruimer ook op het vlak van marketing en innovatie in het algemeen tot tableware voor de detailhandel in het bijzonder. Tempcontrol is daar een voorbeeld van. Deze revolutionaire en innovatieve technologie laat toe vaatwerk en keukengerei lange tijd op een constante temperatuur te houden, en dit zowel in de warme als in de koude lijn.

Karim Redjal formuleert het vanuit Promeco kort en duidelijk: “Een innovatie die een wereldwijde revolutie zal ontketenen in de manier waarop eten klaargemaakt en opgediend wordt!” Gedaan met de entrecote die koud wordt alvorens hij opgegeten is, gedaan met een catering van enkele honderden personen waarbij de borden ‘hollend’ moeten aangeleverd worden, gedaan met koude voorgerechten die staan op te warmen op tafel…”

Elmar Sandyck, sales manager van Tempcontrol: “Doorsnee is een opgediend bord na zo’n tien minuten afgekoeld of een koud geserveerd bord na evenveel tijd opgewarmd op kamertemperatuur. De technologie die we ontwikkelden, slaat dus zowel op warme als koude gerechten die langere tijd op de juiste constante temperatuur moeten blijven. In het kader van deze activiteiten ontwikkelde ons het bedrijf een warmhoudbord onder de titel ‘hightech in je bord’.

Het gebruik van gewone borden zorgt vaak voor frustraties bij restaurants, hotels en hobbykoks. Wanneer een bord op kamertemperatuur wordt gebruikt, koelt de maaltijd vrij snel af. Anderzijds zijn borden die in een oven worden opgewarmd dikwijls veel te warm om deze eenvoudig te gebruiken en wordt tegelijkertijd heel wat energie verbruikt. Promeco bedacht hiervoor het concept ‘warmhoudbord’. Een bord, dat warmte of koude beter kan vasthouden dan keramisch materiaal én dat voldoet aan de esthetische eigenschappen van porselein en aardewerk, zou de oplossing zijn. Het basisidee bestond eruit een porseleinen bord te ontwerpen waarin een stof is ingekapseld met een hoge warmtecapaciteit. Deze stof werd gedefinieerd als een TCE (Temperature Control Exchange) die een grote hoeveelheid warmte-koude kan absorberen en deze dan in een later stadium terug kan vrijgeven. Door tijdens het innovatieproject samen te werken met een aantal kennispartners hebben we dit project versneld en vakkundig kunnen uitvoeren, met de nodige aandacht voor de valkuilen die binnen elk project opduiken. Door continu alle resultaten in vraag te stellen, zijn we tot oplossingen gekomen die bij aanvang van het project niet verwacht werden.” Elmar Sandyck sluit af door in te gaan op de introductie van deze revolutionaire serie warm- en koudhoudborden: “Vanaf september zijn we klaar om deze serie te introduceren en we starten met de Culinaria-reeks hard porselein gebakken op 1.400°C en weerstandbestendig. Later volgt er een ‘Fine Dining Collection’ van fijner porselein en lichter. Daarnaast komt ook Calido, een volledige collectie met veel kleuren en motieven zoals blauwe en zwarte borden, borden met houtnerfstructuur, borden met marmerstructuur en dergelijke meer. De befaamde hotelschool Ter Duinen is alvast klaar om de eerste levering te ontvangen.”

 

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=pxhZKFWxft0[/youtube]

 

www.tempcontrol.com