Onder ruime belangstelling werd in de Petrushoeve in Molenbeek-Wersbeek de nieuwe gids van JRE (Jeunes Restaurateurs d’Europe) voorgesteld. Ook werd nieuw lid Simon Goyens in de rangen van JRE opgenomen. Vervolgens trok het gezelschap naar het restaurant van Goyens, L’Oh in Tielt-Winge.

 Pers en genodigden waren aanwezig in de pittoreske Petrushoeve in Molenbeek-Wersbeek in het Brabantse Hageland voor de algemene vergadering van JRE. President Olivier Massart toonde aan de hand van een vlotte presentatie dat de kersverse gids van JRE mee is met de tijd. “Onze gids verschijnt nog wel op papier, maar is oneindig veel meer dan dat”, aldus Olivier Massart. “We gaan volop de uitdaging met de nieuwe media en technologie aan. Onze gids is nu echt helemaal interactief. Zo maakt de lezer voortaan uit van een echte ‘community’ en beschik je dankzij de moderne media steeds over de meest recente informatie van onze leden. Een handige app, Facebook: we zijn mee met de tijd.”
“JRE is een vereniging 2.0 die meesurft op de golf van mediatisering en digitalisering van de gastronomie. Van het naar voren brengen van de vereniging in de verschillende media tot het delen van de goede praktijken en evenementen op de sociale media: ons label is aanzienlijk gegroeid tijdens de laatste jaren.”
Simon Goeyens van restaurant L’Oh uit Tielt-Winge werd als nieuw lid opgenomen. In zijn restaurant, een oude klompenmakerij, gaat hij terug naar de essentie van gastronomie samen met zijn partner Leen Weckhuyzen.
2019 is een feestjaar voor JRE. Het label werd meer dan 40 jaar geleden in Frankrijk in het leven geroepen en blaast dit jaar in België 30 kaarsjes uit. Dit wordt gevierd met een groot driedaags congres van 28 tot 30 april in het Palais des Congrès de Luik.

www.jre.be