Zesde uitgave van deze prestigieuze wedstrijd in Lyon 2019

De 6editie van deze tweejaarlijkse wedstrijd vindt plaats op 26 januari binnen het kader van Sirha in Lyon. Dit valt samen met de finale van de Bocuse d’Or en van de Coupe du Monde de la Pâtisserie. Het worden dus spannende momenten voor de Belgische teams. De finale van de International Catering Cup is gespreid over 2 dagen van intensieve competitie en 20 uur proeven, voorbereiden en uitwerken om als beste traiteur of cateraar van de wereld bekroond te worden. Zoals bij de 5 voorgaande edities krijgen we een wedstrijd tussen de beste nationale teams die hun ervaring, culinaire traditie en beheersing van hun vakkennis zullen moeten aanwenden. Maar tevens is het voor iedereen een bron van inspiratie en van innovatie voor het segment van de traiteurs en de catering. Voor het publiek wordt het een ontdekken van de waarden van een sector die in volle ontwikkeling en evolutie is. De deelnemers komen uit de vier windstreken en dus kunnen we ons verwachten aan een wisselwerking tussen oosterse en westerse tradities, lokale ingrediënten en onverwachte combinaties tussen culinaire culturen. Zwitserland werd in 2017 glansrijke winnaar, Frankrijk behaalde zilver en Singapore was goed voor brons. In 2019 zal het Belgische team het moeten opnemen tegen onder meer Frankrijk, Hongarije, de VS, Vietnam, Rusland, Italië, Brazilië, Mexico en Spanje.? Halen we de eretribune? De passie en ervaring is hier in elk geval aanwezig. De inzet van deze wedstrijd is niet enkel het behalen van een podiumplaats maar ook de wereld overtuigen van het talent van de mannen en vrouwen die gepassioneerd opgaan in hun job en de rijkdom van hun beroep als traiteur.

www.cateringcup.com