In 2000 mondde de wijnpassie van Michel Meesen uit in de oprichting van Vinoland, een wijnwinkel en -groothandel in Destelbergen. Nu heet het bedrijf Time2Wine. Oorspronkelijk gaf men er hapjes bij de proeverijen, maar later kwam er naast de wijnhandel een heus wijnrestaurant. En om u het gepieker over de naam ‘Chaflo’ te besparen: de dochters van Michel heten Charlotte en Florence…

Michel Meesen: “Wij wilden onze wijnen promoten in functie van het eten. Dus gaven we kleine gerechten, een soort tapa’s. Maar na een tweetal maanden vroegen onze gasten om volledige maaltijden. Toen hadden we 38 zitplaatsen. In juli 2007 kochten we dan het pand aan en bouwden het uit tot een honderdtal plaatsen en we konden ook de wijnwinkel uitbreiden. In december 2016 openden we een concept waarin we teruggingen naar mijn eerste liefde: ‘sharing is caring’, kleine gerechten die gedeeld kunnen worden. En er is een banketzaal en grote parking bijgekomen.”

De twee chefs hebben elk een indrukwekkend parcours achter de rug.

Olivier Maurus behaalde zijn diploma in hotelschool Ter Duinen en kwam dan naar Chaflo vooraleer hij ging werken bij Michel Rostang in het Dubai Atlantis Hotel. Hij kwam dan weer naar België, eerst bij Benoït & Bernard De Witte dan terug naar zijn vertrekpunt: Chaflo.

Peter Van Rompu studeerde af aan Ter Groene Poorte in Brugge en ging ervaring opdoen bij Sir Anthony Van Dijck in Antwerpen en het Begijnhofke in Sint-Niklaas.

In hun keuken staan de producten centraal, met zoveel als mogelijk Belgische ingrediënten. Ze maken ook héél veel mogelijk zelf, zoals Egyptische dukkah-olie met geroosterde amandelnootjes, tijm en sjalot.

Vandaag is het Olivier die ons over zijn schouder laat meekijken.