Le Binôme

Fabian Marthus en Frédérick Hallard verdienden eerst al ruim hun culinaire sporen voor ze in de avenue Jean Matterne in Jambes met hun restaurant Le Binôme begonnen. Intussen staat deze zaak in de regio van Namen hoog aangeschreven omwille van de verfrissende aanpak waarbij klassieke brasseriegerechten een eigentijdse, verrassende invulling krijgen.

Fabian Marthus volgde wel geen hotelschool, maar had toch zin in een carrière in de horeca. Hij deed op verschillende locaties de nodige ervaring op vooraleer met zijn eigen restaurant te beginnen. “Ik heb een beetje van alles geproefd”, vat hij het zelf samen. “Ik had hierbij als doel de nodige kennis te vergaren. Maar ik wilde mijn eigen zaak en ben in 2016 met Le Binômle begonnen.”

De keuken wordt omschreven als bistronomie, en in de keuken worden klassieke gerechten nieuw leven ingeblazen. Belangrijk is hierbij de kwaliteit en de versheid van de gebruikte producten, en bij een gesprek met Fabian vallen meteen bezielde woorden als innovatie en emotie. “Onze keuken richt zich tot de gourmands die het waarderen om authentieke smaken te ontdekken en te herontdekken. We willen onze klanten een warm onthaal aanbieden, discreet maar toch hartelijk zodat ze kunnen genieten van onze geraffineerde, smaakvolle gerechten die de nodige emoties oproepen.”

Bier

Le Binôme maakt er een erezaak om zoveel mogelijk met lokale producten te werken. “We hebben maar 20 couverts en een beperkte kaart. Dit maakt het mogelijk om maximaal aandacht aan onze gerechten te besteden. Verse en seizoensproducten zijn hierbij onze instrumenten om mee aan de slag te gaan. Dat wordt bijzonder door ons cliënteel gewaardeerd. Het is niet moeilijk om een ploeg te vormen. We kennen elkaar al tien jaar, en dat werkt vlot samen.”

Bier neemt een prominente plaats in le Binôme in. “België heeft op dat vlak zo veel te bieden. We gaan hierbij op zoek naar mooie bieren waar we ook in de keuken iets willen mee doen. Door aan bierpairing te doen kunnen we het beste van onze bieren koppelen aan onze culinaire inspiratie. Het is een mooie manier om ons van de collega’s te onderscheiden en bouwen we langzaam onze eigen reputatie op. Bierpairing begint trouwens steeds meer op gang te komen.

We dragen op die manier ook ons steentje bij tot het gastrotoerisme. Onze regio heeft zoveel te bieden, en mensen komen van ver om daar van te genieten. We mogen best wat chauvinistischer zijn…”

www.lebinome.be