The Bistronomy is gevestigd in de gebouwen van Living Tomorrow, maar is toegankelijk voor het grote publiek. Gasten ontdekken er betaalbare en vlotte gastronomie in een modern, maar toch warm en luxueus interieur.

Achter het fornuis staat een gedreven team onder leiding van niemand minder dan topchef Marc Clément, die zijn sporen in de gastronomische wereld ruimschoots heeft verdiend. Op de lijst van referenties van deze afgestudeerde van de Antwerpse PIVA hotelschool vinden we onder meer namen als Risis (Antwerpen), Kasteel Lindenbos (Aartselaar), Alexander (Kontisch), Fox (De Panne), De Zeste (Antwerpen), Follies (Mechelen) en een ommetje bij Belgocatering.

Marc Clément: “Ik werd een vijftal jaar geleden gevraagd om het restaurant en de catering van Living Tomorrow over te nemen. Mijn uitgangspunt in The Bistronomy was de toen actuele ‘bistronomie’ trend, dus betaalbaar gastronomisch eten, verder op punt zetten door een betaalbare versie van mijn klassiekers aan te bieden.” Hierbij ging Marc op zoek naar het verdere uitpuren van zijn kookstijl. “Ik doe geen toegevingen aan mijn uitgangspunt om gastronomie aan een betaalbare prijs aan te bieden, maar alle overbodige ‘liflafjes’ zoals extra garnituren en sauzen zijn geschrapt. In het begin hadden we ’s middags vooral zakenmensen die het snelle menu tegen erg schappelijke prijzen waardeerden, maar gaandeweg hebben we ook een ander publiek opgebouwd. Intussen heb ik mij ook door de juiste brigade weten te omringen met dezelfde liefde voor het vak en die meegaat in mijn filosofie. Vandaag zorgt het enthousiaste team van The Bistronomy voor betaalbare gastronomie in de vorm van frisse, eigenzinnige creaties die de meest veeleisende fijnproevers verrassen. Met hetzelfde team staan we ook in voor de catering van Living Tomorrow, maar hier ondervindt het cliënteel van The Bistronomy geen hinder.”

Wie in het Brusselse snel, gastronomisch en prijsbewust wil tafelen is The Bistronomy zeker een leuk alternatief voor zaken in het centrum. “Een grote bijkomende troef is zeker de locatie. We hebben een grote parking en zitten vlakbij de autostrade. Onze uitdaging ligt er nu vooral in om de avonden in te vullen. ’s Middags hebben we tal van zakenlui, maar ’s avonds zijn de bureaus in de buurt leeg. Dit vangen we op door ’s avonds een ander menu aan te bieden. Hoe dan ook staan onze klanten steeds voorop. Er is dus steeds de nodige afwisseling in de menu’s (zowel vis als vlees, vegetarisch, veganistisch,…). We voorzien ook in een bijhorende selectie topwijnen die per glas of zelfs half glas kunnen
gedronken worden.”

www.thebistronomy.com