Het Restaurant Maxime Colin, dat gelegen is in een buitengewoon idyllische omgeving, is een van de meest populaire bestemmingen van de Brusselse rand bij mooi weer. Een epicuristische bestemming bij uitstek, dat spreekt vanzelf!

In 2016 verlaat Maxime Colin La Villa Lorraine en richt zijn eigen restaurant op in Kraainem, in Vlaams-Brabant. Hij zet meteen een hecht klein zaal- en keukenteam op in een zeer moderne setting en stijl. In het voorjaar van 2019 moderniseert hij het interieur van het huis nog verder. Hij neemt een nieuwe sommelier in dienst die een zeer dynamische ervaring meebrengt die hij heeft opgedaan in enkele van de beste restaurants van de hoofdstad.

Een idyllische ligging aan het meer

De omgeving is een van de grootste troeven van het Restaurant Maxime Colin. Het is immers gelegen in het hart van het Park Jourdain tussen het kasteel en het meer. Als je je auto op het parkeerterrein parkeert kun je al een mooie wandeling maken vanaf de top van de eigendom naar de oude pastorie, die nu een elegant restaurant is.

Maxime Colin, een gerenommeerde chef-kok aan boord

Maxime Colin, die in La Villa Lorraine werd ontdekt toen hij Alain Bianchin opvolgde, is verre van een nieuwkomer in het gastronomische landschap van de hoofdstad en de rand.

We herinneren ons de man die, na de piano van de Brasserie van La Villa Lorraine te hebben georkestreerd, zo moedig de sterrenfakkel van Alain Bianchin had overgenomen, een ster die hij tot zijn vertrek naar Kraainem behield. Daar zou hij het brasserie-restaurant D’Oude Pastories, een voormalige 17e-eeuwse pastorie, ombouwen tot het prachtige restaurant dat vandaag bekend is bij alle fijnproevers.

Zijn ervaring wordt vandaag in de hele sector algemeen erkend. En wij zullen niet het tegendeel zeggen, wij volgen hem al sinds het begin, lang voor La Villa Lorraine! Met name in het Chalet de la Forêt waar hij bij de brigade van Pascal Devalkeneer werkte. Daarnaast werd hij in 2013 tweede in de wedstrijd georganiseerd door Pierre Wynants en de Vereniging van Meesterkoks van België, de Ster van de Belgische Keuken. Een andere pluim op zijn koksmuts is de titel van “Jonge Chef van het Jaar” in de Gault&Millau, die hij in 2016 won.

Een modern, rustgevend en gastvrij kader

Het restaurant, dat een echte showcase is voor de chef-kok die Maxime Colin is, bestaat uit vier aparte maar met elkaar in verbinding staande zalen, waarvan drie op het gelijkvloers. Een, dichter bij de keuken, stelt vrienden en andere nieuwsgierige klanten in staat het aperitief te nuttigen terwijl ze de chef-kok en zijn team aan het werk te zien. Boven is er een mooie privatiseerbare ruimte onder de eikenhouten balken die eerder bedoeld is voor familie-, bedrijfs- of vriendenmaaltijden. En als u er minder bekend mee bent, is het interessant om te weten dat een bijeenkomst op deze plek een geweldige gelegenheid is om te genieten van de locatie, van de rust aan de oever van het meer, en om een zeer bevoorrecht gastronomisch moment te beleven.

Ook het interieur is volledig voorzien van nieuwe wandtinten, variërend van donkerrood tot antraciet. Natuurhout voor het meubilair, elegante ledverlichting, nieuwe schilderijen van kunstenaar José Chapelier in vergelijkbare tinten rood, zwart en goud.

Bij mooi weer wordt de zin om buiten te tafelen groter: een groot terras met een eenvoudige en natuurlijke uitstraling is ingericht aan de oever van het meer. Langs het huis staan hoge tafels die het mogelijk maken om een aperitiefje of een afzakkertje te drinken met uitzicht op het meer.

Een artistieke en gepersonaliseerde keuken

Zoals blijkt uit de foto’s van zijn recepten, is de keuken van Maxime Colin tot slot even lekker als esthetisch. Net als het werk van een schilder of een beeldhouwer is elk bord creatief, mooi, doordrongen van een echte persoonlijkheid. Het bewijs, als dat nog nodig is, van passie en knowhow, verbeelding en, in fine, echt toptalent. Daarbij komen nog respect voor elk seizoen en een voortdurende aandacht voor de lokale ambachtslieden; Maxime Colin weet hoe het moet en dat is bekend, erkend en stelt zijn klanten van lange datum en de meest professionele waarnemers van de sector in staat hem trouw te blijven doorheen de wisselvalligheden van het leven en andere turbulente winden en getijden.

www.maximecolin.be