Tijdens de veilingverkoop in België werd vorig jaar bijna 1,3 miljoen ton verse groenten en fruit verkocht. Ook op dit moment blijven de land- en tuinbouw een vitale sector. De aanvoer van verse groenten en fruit is daarbij essentieel om voor de bevolking een gezond en evenwichtig dieet te garanderen. Onze groente- en fruittelers werken daarom 24/7 zodat consumenten kunnen profiteren van ultra verse, lekkere, lokale en gezonde producten. Onze producenten en veilingen gaan in deze moeilijke tijden door met de nodige toewijding.

Maar de impact van de crisis is ook voelbaar op de prijzen … Vandaar deze oproep: blijf kiezen voor lokale groenten en fruit en steun onze lokale boeren.

We moesten allemaal onze levensstijl aanpassen aan de coronaviruscrisis, inclusief onze eetgewoonten. Thuis consumeren is tegenwoordig de norm. De meeste consumenten nemen nu hun drie maaltijden thuis. Aangezien de restaurants en bars gesloten zijn, is het niet meer mogelijk om op school of op het werk een warme maaltijd te nuttigen, we kunnen niet meer gaan eten bij de ouders of vrienden … Iedereen blijft thuis. Alle gezinnen (of je nu een groot gezin of een alleenstaande bent) koken daarom meer thuis en consumenten kopen zelf meer voedingsproducten.
De crisis inspireerde de Belgische handelaars en retailers tot de uitnodiging om lokaal te kopen: #buylocal. We onderschrijven dit bericht volledig en nodigen consumenten uit om ook lokale groenten en fruit in winkels te kopen. Deze lokale producten zijn goed voor de gezondheid, steun onze economie, en bovenal onze eigen land- en tuinbouwers. 

Het is al zomer in de kassen

Het is nog steeds koel, maar de zon schijnt. In de kassen is het al zomer… Het hoge tuinbouwseizoen begint voor de teelt van groenten en fruit in België. De afgelopen weken, tijdens de veiling, zijn er veel vroege producten aangeboden. En het aanbod zal de komende weken nog verder toenemen. De productie draait op volle toeren, groenten en zacht fruit rijpen. Natuurlijk het is niet mogelijk om dit natuurlijke groeiproces te onderbreken. Eenmaal rijp, moeten de producten worden geoogst. Telers en groothandels zorgen altijd dat producten binnenkomen bij de klant 24 uur na de oogst. Dit zijn verse producten, die van nature beperkt houdbaar zijn. Deze ultra verse producten zijn uitstekend, extreem lekker en zitten boordevol voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen en voedingsvezels. Daarnaast zijn onze lokale producten van uitstekende kwaliteit.

www.lava.be