15 jaar geleden startte de firma met een eigen productieketen (Beliès) die de merken Gran’Tapas en Gran’Oliva produceren en commercialiseren, met producten die de heerlijke smaken van de mediterrane zone bestrijken. Olijven, tapenades, dips, pesto en antipasti … ze roepen bij iedereen die heerlijke Mediterrane (vakantie)sfeer, zon en positieve energie op.

Voor Horeca expo 2019 komt Pietercil Foodservice met een nieuw merk Cook & Create, welke genomineerd is voor de Innovation Award. Tijdens de Horeca Expo zullen 3 chefs vegetarische creaties maken met de producten van Gran’Oliva Gran’Tapas en het nieuwe merk Cook & Create. We hadden er een gesprek over met Desiree Kox (marketing manager foodservice) die ingaat op deze nieuwe visie bij Pietercil. 

Cook & Create – de makkelijke oplossing voor de stijgende vraag naar veggie

Desiree Kox licht een tip van de sluier al op: “De consumenten vraag naar gerechten zonder vlees overtreft actueel sterk het aanbod in restaurants. Niet enkel van vegetariërs en veganisten, er zijn steeds meer gasten die kiezen voor een dag geen vlees (flexitariërs). We willen de chefs helpen met deze stijgende vraag met het merkaanbod dat we vanuit Pietercil Foodservice bieden.

Met de 8 Cook & Create varianten hebben we een volledig assortiment aan basismixen voor de chefs, die met hun eigen creativiteit aan de slag kunnen – zie de benaming Cook&Create. Het gamma werd ontwikkeld in samenwerking met een panel chefs uit verschillende branches; catering, zorg en horeca. Met Cook & Create wordt het voor chefs gemakkelijk een veggie gerecht met hun eigen signatuur op tafel te zetten. Alle producten zijn zowel ‘easy’ als ‘tasty’ en op Horeca Expo demonstreren een Mastercook chef, een grootkeukenchef en een sous-chef de ontelbare veggie mogelijkheden van deze range in combinatie met het gamma Gran’Oliva Gran’Tapas.  Met 1 variant van Cook&Create kan je snel meerdere richtingen uit met een interessante foodcost. Aperitiefhapjes, broodjes, salades, voorgerechten, … voor broodjeszaak, bistro, restaurant, traiteur, … voor alles en iedereen een passend recept. Alle recepten zijn bestudeerd op de ideale samenstelling en beantwoorden aan de huidige voedingstrends. En vooral, altijd te bereiden met de eigen toets van de chef, die er zijn eigen specialiteit kan van maken.

Op de website www.cookandcreate.eu vindt de chef alle inspiratie om zelf aan de slag te gaan. Patrick De Gendt, Mastercook en Food specialist zegt erover…”dat de variatiemogelijkheden enorm zijn met deze producten! Voordeel is dat ze gemakkelijk te bereiden zijn en iedere chef kan er zijn persoonlijke toets in aanbrengen.’ Om er maar enkele op te noemen: veggie lasagne, spaghetti à la bolognaise, balletjes in tomatensaus, tomato & beans Bulgur, Bulgur bowl, Bulgur salade tajine, Zero meat Burger, groenten risotto, paddenstoelen risotto, chili sin carne en er zijn nog meer combinaties te ontdekken.

Of beter nog, bezoek ons op Horeca Expo op stand 8510 en praat erover met onze chefs die er dagelijks demonstraties geven.

www.cookandcreate.eu