Ingrediënten
Voor de aardappelvelouté
- Aardappel
- 2 el zure room
- 200 g melk
Voor de avocadocrème
- 6 avocado’s
- Limoen
- Zout
- Imperial Heritage kaviaar
- Zalm
- 1 gepocheerd hoeve-ei (65°C 40 min)
- Fijn gesnipperd brikdeeg
- Panko
- Bloem
- Eigeel
bereiding
De aardappelvelouté bereiden in de thermomixer (20 min op 70 °C).
De avocado’s glad in de thermomixer draaien, door een zeef zeven.
Het gepocheerd ei door de bloem halen, vervolgens door eigeel en met het gesnipperd brikdeeg en de panko paneren. Op die manier een soort vogelnestje vormen.
Frituren op 175°C gedurende 5-8 min.
Op een bord schikken en er een lepel kaviaar op dresseren. De in blokjes gesneden zalm er rond schikken met een fijn plukje dille op ieder blokje zalm.
Wijntip
Domaine de l’Ile, Côtes de Provence Blanc, BIO