Ingrediënten

  • Ambachtelijke kroket met Mechelse koekoek (Gastronello)
  • Humus curry (Gran’Tapas)
  • Graanmosterd
  • Wortelsoorten
  • Baby mais
  • Rijstazijn
  • Sojasaus 
  • Komijnzaadjes

Bereiding

Snijd de wortels in slierten en leg per soort in een kom, halveer de mais en houd deze ook apart. Kook de azijn met soja, komijn en een beetje water op en overgiet hiermee de groenten, laat afkoelen onder plastiekfolie. Frituur de kroket, schik humus op een bord, werk af met de gepekelde groenten, de kroket en enkele toefjes graanmosterd.

Drankentip

OUDE GUEUZE CUVÉE RENÉ (6%)

Uitgeroepen tot ‘World’s Best Gueuze’ op de World Beer Awards 2013. Dé gueuze voor fijnproevers kleurt goud in het glas, sprankelt en geurt naar sherry. Één van de parels van Lindemans. De brouwer mengt minstens 2 jaar oude lambiek met jonge lambiek, gerijpt op eikenhout. Daarna gaat de gueuze in een mooie champagnefles. Een intrigerend en complex smakenpalet, met op kop een streelzachte zurigheid en een fruitige appelsmaak, afgerond met een droge, friszurige afdronk.