Ingrediënten

  • 600 g lamsrumsteak
  • 50 g boter
  • 30 verse rozemarijn
  • 200 cl rode wijn
  • 100 cl porto
  • 30 g kippenbouillon
  • 150 g wortelen
  • 150 g knolselder
  • 1 selder
  • 150 g zoete aardappelen
  • 300 g spinazie
  • 400 g bintjes
  • 2 dl olijfolie
  • Beurre noisette
  • 1 kl oregano
  • 1 broccoli
  • 4 kerstomaten

Bereiding

De rumsteak in beurre noisette bakken. De ui, de selder en de  gehakte wortel in de kookpot doen. Laten zweten en de wijn, de porto en een beetje water toevoegen. De rozemarijn toevoegen, op smaak brengen, en vervolgens het deksel erop zetten en gedurende 3-4 uur laten garen in een oven op 150 °C. Plakjes van +/- 0,5 cm snijden van de knolselder, de wortels en de zoete aardappel. Ze besprenkelen met olie (olijfolie) en kruiden met oregano, zout en peper en bakken in de oven op 180°C gedurende +/- 10 minuten. Laagjes maken zoals een lasagne en nog 15 minuten in de oven bakken om op te stijven. De aardappelen in julienne snijden, zout toevoegen en laten rusten. Vervolgens kleine hoopjes julienne in een antikleefpan bakken met een beetje hete olijfolie. Als het lamsvlees gaar is, warm houden. De saus tot de helft laten inkoken en afwerken met honing en boter. De broccoli beetgaar koken en de kerstomaatjes een paar minuten in de oven met olijfolie en oregano garen.

Dresseren  

Naar eigen smaak. Bijvoorbeeld rechthoeken uit de lasagne
snijden en die op een bord schikken.

Tip

Het snijden van lasagne gaat makkelijker als deze eerst is afge-koeld. De tip is dus om deze een dag op voorhand klaar te maken.

Wijntip

Château Franc-Maillet, Pomerol