Ingrediënten

voor 4 personen

  • 6 grote kiwi’s
  • 1 mango
  • 1 snuifje gemalen kardemom
  • Sap van 1 citroen
  • 1 kl vanillesuiker
  • 100 g aalbessen
  • 100 g frambozen
  • 100 g braambessen
  • 150 g kristalsuiker
  • Munt
  • 2 eigelen
  • 250 g melk
  • 100 g kokosmelk

Bereiding

De kiwi’s en mango schillen en in grove brunoise snijden. Op smaak brengen met de helft van het citroensap, de vanillesuiker en de kardemom. In dresseerringen schikken en goed aandrukken.

Een coulis van de rode vruchten maken en van elke vrucht een paar stukjes bewaren voor de versiering.

Een crème anglaise maken door de eidooiers met de suiker te mengen en te blancheren.

De melk verwarmen (koemelk en kokosmelk) en ze over de eieren gieten. Terug in de kookpot doen en koken tot ‘à la nappe’. 

De kookpot onmiddellijk laten afkoelen door hem in ijswater te zetten. Om de smaak te accentueren, een beetje Batida de Coco toevoegen.

Dresseren  

De dresseerring op een koud bord leggen en hem er voorzichtig afhalen. De kiwi- en mangotaart met het overgebleven fruit en een paar blaadjes munt versieren. De coulis en de crème anglaise eromheen gieten.

Wijntip

Crémant d’Alsace Brut Blanc de Blancs, Kuehn