Bijna dertig jaar geleden creëerde Alain Coumont de eerste Pain Quotidien. Hij was verontwaardigt dat hij nergens nog de goede, authentieke smaak van brood terugvond. Dus besloot deze chef en bakker van opleiding om zijn brood zelf te maken. Hij baseerde zich op een oud familierecept. Met groot succes als gevolg. Op dit moment zijn er maar liefst 270 bakkerijen van Le Pain Quotidien, die in bijna 29 steden over de hele wereld bijna 50 miljoen fijnproevers verwelkomen.

Vernieuwde menu

Vandaag wordt de menukaart diepgaand herzien om terug te keren naar de essentie van het merk: eenvoud en kwaliteit, twee waarden die hebben bijgedragen aan wereldwijd succes. De recepten worden altijd bereid met ingrediënten van hoge kwaliteit en nu is de helft hiervan 100% biologisch. Met oop op het welzijn van de consument bevatten ze nu minder suiker, minder vet en meer essentiële vezels. De passie om gezonde voeding  aan te bieden wordt nog versterkt in dit nieuwe menu. Het suikergehalte werd gereduceerd: 30% minder in de cheesecake en 50% minder in de citroenlimonade.

Brood is niet weg te denken in het huidige dieet. Dit weet ook Coumont als geen ander. Mensen samenbrengen aan tafel, hen lokale, natuurlijke en gezonde producten serveren, mét een lekker stuk brood is waar het allemaal om draait voor Coumont. Terugkeren naar brood van toen. Ambachtelijke heerlijkheid. Sindsdien is Le Pain Quotidien een vaste waarde voor de Belgen maar ook in New York, Argentinië en zelfs tot in Japan: een vaste waarde en niet meer weg te denken uit het broodassortiment. De nieuwe kaart zal grotendeels overal ter wereld hetzelfde zijn.

Voor ieder wat wils

De huidige trends van vegan, vegetarisch en glutenvrij zijn niet meer weg te denken in het huidige horecalandschap. Ook hier heeft Le Pain Quotidien aan gedacht. Nieuwe gezonde superfoods werden in de recepten geïntegreerd, zoals sorgo, rijk aan ijzer en fosfor, glutenvrij en perfect geschikt voor diabetici. Proef deze in de Thaise salade en de Boeddhasalade met gerookte zalm. Laat u verrassen door tal van nieuwe gerechten die voor iedereen toegankelijk zijn.

www.lepainquotidien.be