Linzen, bonen, kikkererwten… Ardo breidt zijn assortiment peulvruchten uit en biedt nieuwe producten aan die perfect passen in de huidige tijdgeest.

Peulvruchten zijn populairder dan ooit. Ze bestaan in alle vormen, kleuren en smaken. En ze hebben heel wat dingen gemeen: ze zijn stuk voor stuk duurzaam, uitstekende vleesvervangers en bovenal enorm gezond.

Ardo breid zijn peulvruchtenassortiment uit met zwarte bonen, witte bonen en rode kidney bonen telkens in 1kg. Daarnaast ontwikkelden ze ook een meerkleurige linzenmix met rode, groene en bruine linzen. De reeds bestaande kekererwten en edamame sojabonen in 1kg kun je ook in het peulvruchten gamma vinden.

De peulvruchten passen perfect in een gezond eetpatroon, als hoge bron van ijzer, vezels, mineralen en eiwitten. Stuk voor stuk lekker in salades, stoofpotjes, curry’s of als vleesvervanger. Onmisbaar in elke keuken! Enkel kort opwarmen en klaar om zowel koud als warm te serveren.

Tricolore linzen mix

Met zijn meerkleurige linzenmix, speelt Ardo in op de trend van peulvruchten. De mix van rode, groene en bruine linzen brengt meteen kleur op je bord. Linzen passen in elk gezond eetpatroon, want ze zijn een uitstekende bron van ijzer, vezels, mineralen en eiwitten. Je kan er alle kanten mee uit in je keuken: in een soep, salade en zelfs als vleesvervanger. Heerlijk als ingrediënt in een Oosters getint gerecht of wat dacht je van gestoofde linzen met spekjes en groenten. Heerlijk toch? De linzen zijn reeds gekookt, allen nog kort opwarmen en klaar!

Zwarte bonen

De reeds voorgekookte zwarte bonen zijn onmisbaar in een peulvruchten gamma. Ze zijn erg populair in de Latijns-Amerikaanse keuken. Dankzij hun stevige bite en volle smaak zijn ze ook verrassend lekker in élke salade, soep of andere schotels. Van klassiekers zoals rijst met zwarte bonen tot Braziliaanse feijoada of een pikante zwarte bonensaus. Je hoeft deze alleen kort op te warmen, en je hebt meteen een ideale vleesvervanger klaar!

Witte bonen

Witte bonen, ook wel cannellini bonen genoemd, zijn een natuurlijke bron van vezels en eiwitten, en daarom populair als vleesvervanger. Na de bonen kort op te warmen zijn deze de ideale basis voor de klassieke witte bonen in tomatensaus, maar ook heerlijk in salades en stoofpotten, zoals Cassoulet.

Rode kidney bonen

Rode kidney bonen brengen meteen kleur en vezels in je gerecht. De rode kidneybonen zijn reeds voorgekookt en hoeven dus enkel kort opgewarmd te worden alvorens te gebruiken. Dankzij hun lichtzoete smaak zijn deze peulvruchten heerlijk in een stoofpotje, in curry’s, salades of vegetarische chili sin carne.

Kekererwten

De populaire kekererwten zijn gezond, voedzaam, erg lekker door hun volle smaak en ook nog eens een uitstekende vleesvervanger. Je kan ze gebruiken om hummus of falafel mee te maken, te roosteren als snack of te verwerken in een zuiderse salade. Ook heerlijk in je tajine of couscous!

Edamame soja bonen

Edamame sojabonen (Mukimame bonen) komen overwegend uit Azië. Maar Ardo heeft de aangepaste agrotechnologie ontwikkeld om deze bonen nu ook in Europa te telen. Deze jonge groene peulen van de sojaboon zijn erg voedzaam en knapperig. Edamame sojabonen worden traditioneel opgediend bij Oosterse gerechten maar kunnen ook dienen als eiwitrijke toevoeging bij een slaatje. De edamame soja bonen brengen kleur in je poké bowl en brengen extra eiwitverrijking in je guacamole. Lekker!

Kleur op je bord met Ardo’s rode biet burger

Rode biet burger: De reeds voorgebakken rode biet burger brengt meteen kleur op je bord. Deze krokante groenteburger met rode biet en kidneybonen is heerlijk tussen een burgerbroodje, als bijgerecht of als vegan of veggie burger. De rode kleur, de ronde vorm en de vezelrijke textuur lenen zich perfect als alternatief voor de traditionele burger. www.ardo.be

Publi-reportage