De Mastercooks of Belgium (Meesterkoks van België) presenteerden onlangs hun nieuwe gids. Hierin vind je niet alleen de meer dan 140 Belgische Meesterkoks uit het hele land, maar ook de ambassadeurs van de Meesterkoks in Frankrijk, Spanje en de Verenigde Staten. Hij bestaat zowel in een papieren editie als in een digitale versie, die op de website van de website van de vereniging geraadpleegd kan worden (www.mastercooks.be).

De gids bevat een overzicht van alle Meesterkoks met praktische en visuele informatie over hun restaurants of andere zaken, evenals de gedragslijnen, de belangrijkste evenementen, de communicatiemiddelen en uiteraard ook de waarden en charter van de vereniging.

De gids is een initiatief van Frank Fol, de voorzitter van de vereniging, directeur Paul Gelders en partner ‘Makro’.

Frank Fol: “Deze gids geeft u een overzicht van de beste chefs en restaurants van België! Door je collega’s erkend worden als Mastercook is voor een chef het summum van zijn of haar carrière. De familie van ‘The Mastercooks of Belgium’ telt op dit moment al meer dan 140 talenten die spraakmakend zijn in hun vak. Het Belgische culinaire erfgoed, onze beste producten, tomeloze creativiteit en opperste smaakbeleving zijn de basis van het succes waarmee de Belgische keuken furore maakt.”

 

 

Véél informatie
De gids groepeert zowel alle actieve leden als huidige ereleden. Elke actieve Meesterkok, zowel in België als in het buitenland, heeft een eigen pagina met foto, alle praktische gegevens over hun restaurant of zaak en een korte quote over hun keuken of persoonlijke filosofie.

Buiten hun quoteringen in gastronomische gidsen zoals Michelin, Gault&Millau, We’re Smart® Green Guide en Zucsu, de restaurantgids en informatieplatform voor diabetici, zijn de leden verdeeld in 6 categorieën: Restaurant, Brasserie/Bistro, Traiteur / Catering / Home cooking, Specialist, Erelid en Kandidaat-Meesterkok.

De gids, gedrukt op 80.000 exemplaren, wordt gratis aangeboden door alle leden van de Vereniging van Meesterkoks. Partner Makro organiseert ook een wedstrijd waarbij de gids gewonnen kan worden.

In de gids vind je een antwoord op de volgende vragen:

Wat zijn de waarden en het charter van de Meesterkoks?

  • Hoe word je een Meesterkok?
  • Wat zijn The Young Masters©?
  • Wat is de Ster van de Belgische keuken®?
  • Wat is het digitale MCM magazine en de Newsletter?

 

Verder is er ook informatie over:

  • De Meesterkoks op TV-Z Mastercooks (Kanaal Z);
  • De producten met het logo ‘Mastercooks’ die online te koop zijn, en de cadeauboxen;
  • ‘Moments’, de Portugese olijfolie, de champagne en cava gecreëerd door ‘Schenk’;
  • De jaarlijkse bijeenkomst zoals golf en petanque georganiseerd voor en door de Meesterkoks en hun teams, klanten en vrienden;
  • De samenwerking met de grootdistributie zoals Carrefour (producten met het label Mastercooks) en Makro (The Guide – The Mastercooks of Belgium® 2018) en gepersonaliseerde receptfiches.

 

Tot slot vind je in de gids ook een overzicht van de talrijke partners die de Vereniging van Meesterkoks van België steunen. Zonder hen kan de belangrijkste koksvereniging van het land niet bestaan.

 

 

Young Chef Competition
Een laatste nieuwtje: op 8 oktober zal één van de drie winnaars van de Ster van de Belgische Keuken, Sam Van Houcke (restaurant Onder de Toren), samen met zijn commis en coach Jo Nelissen (tevens coach van het Belgische team dat deelneemt aan de Bocuse d’Or), naar Praag afreizen om de culinaire kleuren van België te verdedigen in de ‘Young Chef Competition’ van de ‘World Association of Chefs Societies’ (www.worldchefs.org).

www.mastercooks.be