We zijn tegenwoordig allemaal op zoek naar nieuwe ideeën om terug te stuiteren of naar sociale banden en andere manieren om met elkaar in contact te komen. We proberen gewoon de moed erin te houden en uiteraard het hoofd boven water te houden.

Heel wat restauranthouders zijn begonnen met take away, food trucks, drive-ins of zelfs mobilhomes! Hoewel de restauranthouders in traiteurmodus momenteel succes hebben in het vooruitzicht van de eindejaarsfeesten, stellen velen van hen een afname in de vraag af ten opzichte van de eerste lockdown. 

Er zijn echter nieuwe bemoedigende en inspirerende mogelijkheden!

Inspirerend: sterrenkoks online !

Verschillende chefs, die minder of meer bekend zijn in het hele land, zijn begonnen met het online aanbieden van hun recepten via teksten, foto’s of video’s. En dat is goed voor iedereen. Voor degenen die zich bezig willen houden en actief willen blijven, maar ook voor hun trouwe klanten die zich graag laten inspireren door hun vakkennis.

Sinds begin december geven onder andere twee grote multisterrenkoks de toon aan door kooklessen te geven op het web: Yves Mattagne in België en Pierre Gagnaire in Frankrijk. Dat doen ze ook in Nederland: Jonnie Boer, De Librije (***), Edwin Vinke, De Kromme Watergang (**). En in Italië: Massimo Bottura is elke dag op Kitchen Quanrantine (Instagram). Chefs die niet meer voorgesteld hoeven te worden en die dus vele anderen kunnen inspireren.

In België is Yves Mattagne, in afwachting van de opening van La Villa Lorraine (Brussel) in een nieuw concept, onlangs begonnen met zijn kooklessen via het ‘Storyple’-platform. Cursussen over het bereiden van zalm in 10 verschillende recepten. Genoeg om jonge generatie koks te inspireren of de meest begaafde keukenprins(ess)en kennis te laten maken met de technieken van een tweesterrenkok. Tegelijkertijd heeft zijn rechterhand, Mallory Gabsi, welbekend van tv, onlangs een serie over Storyple gelanceerd met als thema feestelijke aperitieven. In de sfeer van het seizoen!

Storyple’ is het nr. 1 platform voor opleidingen van experts waarop verschillende professionals uit een bepaalde sector (koken, sport, fotografie, cultuur, welzijn, sofrologie enz.) hun knowhow, advies en online cursussen kunnen delen. Interessant en inspirerend in meer dan één opzicht!

In Frankrijk heeft de befaamde Pierre Gagnaire onlangs zijn nieuwe online Masterclass gelanceerd. Zeer professioneel, glamour in toon en beeld, en toegankelijk op:

🍽️ Kooklessen met Pierre Gagnaire | MentorShow

Geen extra opleiding nodig? Geen probleem, er is misschien een jonge of nieuwsgierige keukenprinses(es) in uw omgeving die met veel plezier dit originele geschenk onder de kerstboom zal ontdekken!

Verrijkend: de zythologielessen van Beer Sommelier!

En waarom niet een extra pijl aan uw boog toevoegen door een opleiding in een ander domein dan de gastronomie te volgen? Een andere manier om uw geest te verrijken, om een extra service te bieden aan uw klanten of zelfs om een professionele reconversie te overwegen terwijl u toch in de HoReCasector blijft, of gewoon om u te ontspannen en vooral IETS LEUKS TE DOEN!

Dat is wat ‘Beer Sommelier’, een nieuw opleidingsplatform in de zythologie, vanaf januari zal  bieden. Maak kennis met bier, een van de juweeltjes van ons Belgische terroir. Ontdek de wereld van het brouwen met zijn duizend-en-één diversiteiten, leer het bier van hier en elders herkennen, proeven, delen rond historische kennis die Beer Sommelier en zijn experts op een deskundige en gerichte wijze aanbieden.

De website www.beersommelier.be zal drie opleidingen aanbieden: online cursussen (gegeven door brouwers die actief zijn in erkende brouwerijen); live sessies met proeverijen die becommentarieerd worden door de grote namen in de bierwereld; en het Beer Sommelier Doemens-certificaat, exclusief in België.

Kerstmis komt eraan!

Online cursussen als kerstcadeau voor u of uw gezin, maar vooral als idee om in deze moeilijke crisistijden enkele kruimels van geluk rond te strooien. In afwachting van betere tijden en … andere ideeën met het label ‘geluk’ in 2021!

Tekst: JR 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven met nieuws uit de horecasector, gratis toegang krijgen tot tal van beurzen en elke maand gratis de online versie van het magazine ontvangen?
Schrijf je dan hieronder in: