Ingrediënten

voor 1 persoon

  • Gekookte paarse bloemkool
  • Gekookte gele bloemkool
  • Rauwe gele biet
  • Schijven van mini courgette
  • Gekookte paarse wortelen
  • Gekookte rode biet
  • Eryngii paddenstoelen
  • Jonge scheuten

Bijgerecht:
kastanjecrème met boletenolie en puree van zwarte look

Bereiding

De rauwe groenten schoonmaken en snijden.

Hetzelfde doen voor de groenten die gekookt opgediend worden, daarna koken of bij voorkeur stomen.

Voor de kastanjecrème

De kastanjes reinigen en bereiden. De kastanjes koken in melk met een beetje olijfolie met boleten en vervolgens mixen.

Dresseren

De groenten harmonieus schikken op een mooi bord en
insmeren met een penseel met olijfolie om ze te laten glanzen.

Wat fleur de sel toevoegen.

Advies van Nathalie

Voor dit vegetarisch gerecht gebruik ik dagverse rauwe en gekookte groenten die ik zo mooi mogelijk op het bord schik en ik maak hierbij zelf een bijpassend bijgerecht.

Dit is een receptidee van groenten dat binnenkort op mijn kaart zal staan in het Château de Bioul.

Een gerecht waarvoor ik, zoals alle andere gerechten, altijd de wijnen van het kasteel proef die het best aangepast zijn aan de smaken van het seizoen.

Wijntip

Château de Bioul – 2018- MossiatBeschermde benaming Côte de Sambre et Meuse