Een nieuw driesterrenrestaurant in België!
Peter Goossens van het restaurant Hof van Cleve en Viki Geunes van het restaurant Zilte behouden uiteraard hun drie sterren en vormen samen met Tim Boury een verbluffend trio (ontdek hier het interview van Viki Geunes voor Horeca Magazine van maart)
-
Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens voor de Hertog Jan in het Botanic Sanctuary in Antwerpen
-
Yves Mattagne voor La Villa Lorraine in Brussel (ontdek hier het interview van Yves Mattagne voor COOK Magazine)
-
Thijs Vervloet van het restaurant Colette – De Vijvers in Averbode (ontdek hier het interview van Thijs Vervloet voor Horeca Magazine).
De Groene Ster
Restaurant ¡Toma! in Luik krijgt een Groene MICHELIN Ster voor zijn inzet voor een duurzamere gastronomie.
Een indrukwekkend aantal nieuwkomers
“Ons team van inspecteurs was vooral onder de indruk van de inzet en de creativiteit van de chefs in België en Luxemburg, ondanks de bijzonder moeilijke omstandigheden in 2021. Alle nieuwkomers die we in deze editie verwelkomen, met opnieuw een nieuw restaurant met drie MICHELIN Sterren, illustreren de culinaire buzz en ondernemingszin die de culinaire scène aanwakkeren. De persoonlijkheid van de gastronomische concepten, de zorg die wordt besteed aan het onthaal van de klanten en de wil om een duurzamere vorm van gastronomie toe te passen, zijn opmerkelijke tendensen die van België en Luxemburg Europese topbestemmingen voor fijnproevers maken”, aldus Gwendal Poullennec, internationaal directeur van de MICHELIN Gidsen.
16 nieuwe restaurants worden voor het eerst bekroond met een MICHELIN Ster
- DIM Dining in Antwerpen
- Fine Fleur in Antwerpen
- Nebo in Antwerpen
- Rebelle in Marke
- Hert in Turnhout
- Tinèlle in Mechelen
- Vintage in Kontich
- In den Hert in Wannegem-Lede
- Sense in Waasmunster
- Chez Fleur de Lin in Zele
- Aurum by Gary Kirchens in Ordingen
- ¡Toma! in Luik
- Arden in Villers-sur-Lesse
- Quai n°4 in Aat
- Ryôdô in Luxemburg
- La Villa de Camille et Julien in het Groothertogdom Luxemburg
De MICHELIN Young Chef Award, uitgereikt door San Pellegrino, gaat naar Ruben Christiaens van restaurant Vintage in Kontich.
Maxime Sanzot van restaurant Racines in Floreffe ontvangt de Sommelier Award, aangeboden door Ruffus.
PVW