Ingrediënten

  • 300 g chocolade Côte d’Or (Chunks Zwart dessert – 54% cacao)
  • 3 eieren
  • 50 g suiker
  • 3 gelatine blaadjes
  • 1 snuifje Espelette peper
  • 1 snuifje Oreo (Cookies crumble)
  • 1 snuifje gepofte quinoa

bereiding

Mousse

100 g chocolade au bain marie smelten.

Intussen het eigeel met de suiker opkloppen. Het eiwit opkloppen tot sneeuw.  Het opklopte eigeel aan de gesmolten chocolade toevoegen en vervolgens het opgeklopte eiwit toevoegen. Een uur laten rusten in de koelkast. 

Gelei

200 g chocolade au bain marie smelten.

De gelatineblaadjes weken in koud water. Wanneer deze zacht zijn, toevoegen aan de gesmolten chocolade. 

Het snuifje Espelette peper toevoegen. Op een plaat leggen en gedurende een goed uur in de koelkast laten opstijven.

Dressing 

Een mooie quenelle van mousse in een diep bord leggen. Hierop, een schijfje chocolade gelei leggen. Bestrooien met crumble van Oreo. Het geheel met een snuifje gepofte quinoa bestrooien om een witte toets te verkrijgen.