Van 21 tot en met 25 november heeft de 32ste editie van Horeca Expo plaats. Na een jaar onderbreking vanwege corona is de grote horecavakbeurs dus helemaal terug.

De acht hallen van Flanders Expo zijn opnieuw volledig gevuld. Zowel gevestigde waarden als nieuwe merken stellen hun producten voor aan de horecasector. Zoals bij elke editie speelt Horeca Expo ook nu weer in op een aantal trends. Nieuwe technologieën en digitale oplossingen staan in de kijker. Deze exposanten zijn verzameld in hal 4. In de Technology HUB in deze hal kun je workshops, lezingen en inspiratiesessies over dit onderwerp bijwonen. Voor het eerst richt de vakbeurs voor de horeca en grootkeukens richt zich nu ook tot de kwalitatieve eetwinkel.

En er gaat ook speciale aandacht naar het terras in de zone Outdoor Inspiration in hal 3. Je krijgt er de nodige tools aangereikt om van je buitenzone een blikvanger te maken.

Hallen 2 en 4 richten zich dan weer op het thema ‘vers en authentiek’, met lokale voeding en dranken met een ambachtelijk karakter.

Wedstrijden

Ook nu weer vinden op Horeca Expo een aantal prestigieuze wedstrijden plaats. De Competition & Demonstration Kitchen is het podium voor o.a. de Nationale Selectie Bocuse d’Or 2021-2023 en de Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux.

De Coffee & Tea Academy blijft ook in 2021 een vaste waarde. Centraal in hal 2 word je geïnformeerd en geïnspireerd door specialisten op het vlak van koffie, thee, zoet, brood, …

In de start-up zone in hal 4 stellen nieuwkomers in de markt hun innovatieve producten in primeur voor.

Hallen 1 en 6, gericht op cafés en nightlife, kunnen steevast op een ruime schare geïnteresseerden rekenen. In Café World verzamelt het kruim van de Belgische brouwerijen zich. Je krijgt er een overzicht van de verschillende bierstijlen die ons land rijk is. Er gaat ook aandacht uit naar tapinstallaties en cafémeubilair. Nightlife staat synoniem voor bruisend en trendy. Hier krijg je info over cocktails, energy drinks en alcohol pops. Hip meubilair, ledverlichting en special effects maken het plaatje compleet. In hal 6 vind je ook geluidsinstallaties, diverse muzieksystemen en rookoplossingen.

Uitbaters van frituren, snackbars, broodjeszaken en takeaways zullen hun gading vinden in hal 7.

Praktisch

Wie de beurs wil bezoeken, moet een Covid Safe Ticket voorleggen.
De organisatie adviseert om met het openbaar vervoer naar Horeca Expo te komen.

www.horecaexpo.be

Tekst: RDV