De Nederlandse supermarktgiganten Albert Heijn en Jumbo duiken steeds meer op in het straatbeeld, maar ook de Nederlandse hoteliers weten ons land steeds beter te liggen, zo bewijzen Van der Valk Hotels en het ‘haut de gamme’ Pillows Hotels.

Van der Valk, de Nederlandse hotelfamilie die ondertussen over meer dan 100 hotels beschikt in de Benelux, startte aan de afrit van de E313 in Ham met de bouw van wat het grootste hotel van Limburg moet worden, goed voor een investering van 28 miljoen€ en met een voorziene opening in het najaar van 2024.

Het complex wordt 12 verdiepingen hoog en zal 186 kamers met 372 slaapplaatsen en 19 vergaderzalen tellen, naast een restaurant voor 350 personen, een parking voor 300 wagens, een ondergrondse parking met 90 plaatsen en 48 “superchargers” voor Tesla-rijders die hun batterij willen opladen.

Er wordt tijdens weekdagen gemikt op zakenlui die actief zijn in de industriezone van West-Limburg, en in het weekeinde op fietsliefhebbers die de natuur in Limburg en de Kempen willen ontdekken.

En, zoals het ‘moet’ anno 2023: ecologie en duurzaamheid staan centraal. Zo zal het hotel een lichtgroene gevel krijgen met koperen stalen ramen, zodat het geheel wordt opgenomen in de groene omgeving. Verder zal alle energievoorziening elektrisch gebeuren, zonder het gebruik van aardgas, en komen er ook zonnepanelen en warmtepompen.

(DV)