Bij Pillows Hotels, de hotelketen van de Nederlandse uitzendmiljonair Alex Mulder die ook in ons land aanwezig is met twee hotels in Brussel en Gent, maken het restaurant Inter Scaldes en het luxe bijbehorend boutique-hotel sinds 1 januari deel uit van de groep. Inter Scaldes is gelegen in het Zeelandse Kruiningen, in de directe buurt van Yerseke, bekend van de mosselen en de oesters die er gekweekt worden.

Chef Jannis Brevet blijft samen met zijn partner Claudia voorlopig aan het roer staan van het restaurant, naast De Librije in Zwolle het enige 3 Michelin sterrenrestaurant van Nederland en meteen ook het eerste Michelin restaurant van de Pillows groep.

Daarnaast zal hij een adviserende rol vervullen binnen de restaurants van Pillows Hotels. In september draagt hij dan InterScaldes over aan Jeroen Achtien en zijn partner Sanne, die al 4 jaar de plak zwaaien in het tweesterrenrestaurant Sens Restaurant in het Zwitserse Vitznau.

Zowel het restaurant als het luxe boutique hotel, goed voor 12 kamers die exclusief beschikbaar zijn voor de gasten van het restaurant, ondergaan momenteel een restyling.

Dat de combinatie van fine dining en overnachten typisch is voor het concept van Pillows Hotels concept, bewijst ook het Pillows Grand Boutique Hotel Reylof Gent, waar men terecht kan in 4 verschillende f&b outlets, met name LOF Restaurant (13 op 20 punten bij Gault&Millau), Olivier Le Petit Bistro, LOF Café en The Living Bar.

Het meest recente concept Olivier Le Petit Bistro, een hulde aan dichter en baron Olivier de Reylof voor wie het 17de -eeuwse herenhuis destijds opgetrokken werd, is een easy-going en elegante, halfopen plek (terras in de zomer) met grote raampartijen, veel lichtinval en ronde ‘Parijse’ brasserie-tafeltjes in zwart-wit marmer.

“Met Olivier Le Petit Bistro kiezen we bewust voor een toegankelijk concept, terwijl we met LOF Restaurant steevast inzetten op fine-dining op basis van menugerechten, aldus chef Hannes Vandebotermet. In de bistro opteren we voor gerechten waarbij lokale en seizoensgebonden ingrediënten vaak met uitheemse smaakmakers gecombineerd worden, en dit in functie van een moderne twist. De aandacht voor vegetarische en veganistische gerechten ter wille wordt er, enkel in LOF restaurant, ook een volledig veganistische menukaart voorzien”.

Vanwaar die filosofie?

“Bij hotels komt het wel eens voor dat ze weliswaar een goed hoofdrestaurant hebben, maar dat het alternatief niet volwaardig overkomt, aldus de chef. Maar al te vaak vind je in het “tweede” restaurant klassiekers als hamburgers, caesar salade enz. Niets mis mee als ze goed bereid worden, maar niet iedereen is er tuk op en/of wil eens iets ‘anders’. Wij willen met Olivier Le Petit Bistro bewijzen dat het ook anders kan. Je moet er ook rekening mee houden dat niet iedereen dezelfde dag- en tijdsindeling heeft. Als hotel moet je dan ook op elk ogenblik van de dag iets kunnen aanbieden aan de gasten, of aan externen”.

De équipe van Inter Scaldes, met vlnr. Jannis Brevet, Claudia Brevet, Sanne Achtien en Jeroen Achtien

“Olivier Le Petit Bistro”

(DV)