Om zijn opleidingen aan te passen aan de huidige gezondheidscrisis biedt Epicuris, het Competentiecentrum voor de horeca, het enige centrum in zijn soort in Wallonië, vier nieuwe afstandsopleidingsmodules over hygiëne in de horeca aan.

Deze nieuwe onderwijsvorm, die volledig modern is en perfect beantwoordt aan de door de crisis ingevoerde veiligheidsvoorschriften, brengt alle voordelen van e-learning met zich mee (geen verplaatsingen, tijdwinst, flexibiliteit en autonomie van de roosters, persoonlijke behoeften inzake opleiding, bijscholing, comfort van telewerken van thuis, …).

Deze 4 opleidingen in afstandsonderwijs, met een veelzeggende titel, zijn als volgt opgebouwd:

Een vlieg in de soep

Deze opleiding (+/- 1 u) is bedoeld voor personen met weinig of geen werkervaring in de voedingssector of die hun kennis wensen bij te werken. Aan het einde van deze opleiding zullen de 10 basisregels van de levensmiddelenhygiëne verworven zijn. Aan het einde van de opleiding worden ook training en evaluatie aangeboden.

eFood

Deze 5 uur durende opleiding behandelt de verantwoordelijkheden van alle actoren in de voedselketen: consumenten, verwerkers, logistiek, restauranthouders en distributeurs.

Goede hygiënische praktijken (GHP) in de bakkerij-banketbakkerij

Deze cursus is gebaseerd op hetzelfde principe en duurt eveneens 5 uur. Hij behandelt de gezondheid, veiligheid en hygiëne in de bakkerij- en banketbakkerijsector. Hij is gebaseerd op 8 hoofdstukken: microbiële ontwikkeling, ontvangst van grondstoffen, opslag, productie en verwerking, verkoop, vervoer, hygiëne van het personeel en hygiëne van de lokalen.

Goede hygiënische praktijken in beenhouwerijen/spekslagerijen

Deze 5 uur durende opleiding is gebaseerd op de gids voor zelfcontrole voor beenhouwerijen die wordt verdeeld door de Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België en behandelt ook de hygiëne in deze sector aan de hand van 3 hoofdstukken. Deze zijn gewijd aan de hygiëne in het magazijn, de werkplaatsen en de koelruimten en in andere lokalen.

Zoals alle opleidingen die Epicuris aanbiedt, zijn deze bedoeld voor werknemers die al dan niet werkzaam zijn in de voedingsindustrie, werkzoekenden of mensen die zich laten omscholen, studenten, docenten of zelfs bedrijfsleiders die hun vaardigheden en kennis van de hygiënevoorschriften willen uitbreiden.

In deze tijden van gezondheidscrisis kunnen wij dit initiatief alleen maar aanbevelen aan iedereen die bij de horeca betrokken is. 

Inschrijving: info@formation-epicuris.be – Tel. 085 27 88 60

Voor meer informatie: www.formation-epicuris.be