De nieuwe internationale wedstrijd ‘Hospitality Challenge’, een initiatief van de Wereldtoerismeorganisatie (UNWTO) in samenwerking met Sommet Education, heeft als doel 30 projecten te selecteren die de sector nieuw leven moeten inblazen na de wereldwijde crisis veroorzaakt door het coronavirus.

Dit welkome initiatief, getiteld ‘Hospitality Challenge’, zal concreet worden uitgevoerd door 30 studiebeurzen toe te kennen aan de toonaangevende internationale academische instellingen van de groep Sommet Education. Een challenge die gericht is op alle ondernemers, creatieve geesten en andere starters en die op een zo creatief mogelijke manier de heropleving van de wereldwijde toeristische sector zal stimuleren.

Een sector die, net als de hele horeca wereldwijd, zeer zwaar is getroffen door de crisis en die, dankzij de verwachte innovatieve ideeën en projecten, een sterke versnelling van het herstel zou moeten kennen. Voor de verschillende in te dienen projecten zullen er meerdere criteria zijn, zoals: inclusie, duurzaamheid van de sector, levensvatbaarheid, schaalbaarheid, digitalisering of de mogelijkheid om de belangstelling van investeerders te wekken.

De Hospitality Challenge zal worden onderverdeeld in 4 categorieën:

  • Reizen, diensten en luxegoederen
  • Hotels en activiteiten in verband met het hotelbedrijf (kleine en middelgrote eigendommen, familiebedrijven)
  • Restauratie (restaurants, cateraars, deliverydiensten, …)
  • Ontwikkeling van het hotelwezen

 Verklaring van de secretaris-generaal van de UNWTO 

Zurab Pololikashvili: “De toeristische sector schept banen voor enkele miljoenen mensen. Banen in het toerisme bieden kansen, financiële onafhankelijkheid en gelijkheid, vooral voor vrouwen, jongeren en plattelandsgemeenschappen. Nu we het toerisme weer op gang brengen, is dit een goed moment voor een nieuwe benadering van hospitality, om ideeën te identificeren en uit te voeren die resoluut inclusief zijn en de resources en de gemeenschappen respecteren. Dat is net waar het om draait bij de Hospitality Challenge.”

Praktisch

De Challenge staat open voor iedereen vanaf begin juli en eindigt eind augustus. Het selectiecomité bestaat uit vertegenwoordigers van de Sommet Education, maar ook uit ondernemers, deskundigen, leden van UNWTO en een internationaal netwerk van investeerders. De 30 toegekende beurzen zullen in de praktijk worden gebracht in 15 verschillende programma’s in de sectoren Hospitality, Culinaire Kunsten en Banketbakkerij aan de prestigieuze academische instellingen van Sommet Education zoals: Glion Institut des Hautes Etudes (Zwitserland en Londen), Les Roches Crans-Montana (Zwitserland), Les Roches Marbella (Spanje) en de Ecole Ducasse (Frankrijk).

Tot slot zal Eurazeo (een wereldwijde investeringsgroep) speciale financiering verstrekken aan de drie meest innovatieve projecten om de uitvoering en ontwikkeling ervan te ondersteunen.

Video van de CEO van Sommet EducationBenoît-Etienne Domenget:

Tekst: JR

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven met nieuws uit de horecasector, gratis toegang krijgen tot tal van beurzen en elke maand gratis de online versie van het magazine ontvangen?
Schrijf je dan hieronder in: