Het mooie weer komt eraan, de gelegenheid om heerlijke groenten en vruchten van het seizoen te proeven, om vis, vlees of groenten te grillen… en dit alles met olijfolie!

Franse olijfoliën bieden een grote verscheidenheid aan smaken die bij al uw gerechten passen. Ontdek ze…

Oliance, is een samenwerkingsverband van Franse ondernemingen, allemaal gevestigd in het  Zuiden van Frankrijk (in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur), die uitzonderlijke olijfoliën produceren en die hun krachten bundelen om hun producten internationaal bekend te maken!

Het doel vandaag is deze uitzonderlijke producten met name in België beter bekend te maken en de marketing van de producten van de groep te ontwikkelen (merk op dat alle ondernemingen op internet verkopen).

Kwaliteit, biodiversiteit, delicatessen… maken deel uit van de gezamenlijke waarden van Oliance. Ze bieden allemaal olijfoliën met uitgesproken kenmerken, BOB’s, bio… Een grote diversiteit voor alle smaken!

Meer weten over Oliance en Franse olijfoliën: huiles-et-olives.fr/oliance

Olijfolie… een geschiedenis van smaken (in het meervoud!)

De smaak van olijfolie hangt af van de gebruikte variëteiten, het terroir en de knowhow van de telers.

Met een honderdtal verschillende variëteiten, een twintigtal terroirs met specifieke kenmerken (zonneschijn, regenval, bodem enz.) en veel knowhow (keuze van de oogstdatum, extractiemethoden enz.) is het aromatisch palet van de Franse olijfoliën zeer breed.

Château Calissanne

Om de lente naar behoren te verwelkomen, brengt Château Calissanne kleur in uw keuken.

Olijfolie staat bekend om zijn antioxiderende werking, maar nu bestrijdt het ook somberheid met de gloednieuwe capsulecollectie, in een beperkte oplage, van Château Calissanne! 3 olijfoliesmaken in 9 kleuren die de rijkdom van de olijfgaarden in het licht stellen. Een heerlijk vrolijke collectie die een kleurrijke kijk biedt op de levenskunst van de Provence.

Een beperkte oplage om snel te ontdekken!

Route Départementale n° 10 13680 Lançon-Provence
www.chateau-calissanne.fr

La Lieutenante

Laurent Bélorgey, de eigenaar van het landgoed, is dit prille voorjaar druk bezig met het snoeien van zijn olijfbomen ter voorbereiding van de komende oogst!

Dit jaar zijn de olijfoliën van La Lieutenante bekroond met twee zilveren medailles op het Concours Général Agricole (algemene landbouwwedstrijd) in Parijs, een gouden medaille op het Concours National des huiles d’olive en AOP (nationale wedstrijd voor olijfoliën met BOB) in Nyons en ook een gouden medaille in Brignoles.

Route du Vallon 13, 552 Saint-Martin-de-Crau cedex

www.lalieutenante.com/fr

Moulin La Balméenne

De oliën van La Balméenne zijn terroiroliën. De olijven worden immers geoogst in en rond Beaumes-de-Venise, maar allemaal in onze mooie Provence. La Balméenne biedt u vele olijfoliën met verschillende smaken en toepassingen zodat u altijd de perfecte scheut kunt toevoegen!

We hebben onlangs verschillende medailles ontvangen die opnieuw de kwaliteit van onze producten doet uitkomen: 1 zilveren medaille met Domaine de Canfier (een van onze coöperatieleden) op het Concours national des huiles d’olive en AOP (nationale wedstrijd voor olijfoliën met BOB), 2 gouden medailles op de vakbeurs van Brignoles evenals de gouden medaille op het Concours général agricole (algemene landbouwwedstrijd) voor onze Chapitre IV olijfolie.

Onze La Balméenne Chapitre IV olijfolie is een bio olijfolie met BOB Provence. Ze wordt het best gebruikt op warme gerechten net voor het opdienen: vis in papillot, pizza, spaghetti, gekookte groenten enz. Gezien de krachtige aroma’s van de groene vrucht is het niet nodig veel olie te gebruiken om een gerecht de perfecte smaak te geven.

84190 Beaumes de Venise
www.labalmeenne.fr

Moulin Cornille

De Moulin Cornille, die altijd dicht bij haar klanten staat, wilde haar architecturale erfgoed in de verf zetten door een gedeelte aan de achterkant van de Moulin open te stellen voor het publiek. U kunt daar nu drie oude kapelpersen bekijken, de uitstekend bewaard gebleven gewelven bewonderen en een deel van de apparatuur uit die tijd ontdekken.

De winkel is uitgebreid en biedt Cornille olijfoliën, Provençaalse delicatessen, cosmetica en geschenkdozen aan: 200 m² om te ontdekken!

Moulin Cornille – Rue Charloun Rieu 13520 MAUSSANE LES ALPILLES
Tel.: 04 90 54 32 37
www.moulin-cornille.com

Moulin Bonaventure

De Moulin Bonaventure is bovenal een familieboerderij, in het hartje van de Haute-Provence, waar olijfbomen, Provençaalse kruiden, oude variëteiten van amandelen en saffraan worden geteeld…

Om toe te zien op elke stap van de productie van het afgewerkte product worden de olijfoliën ter plaatse gemaakt, in de molen van het landgoed. Het zijn boerderijproducten die, zonder tussenpersonen, rechtstreeks van het veld aan u worden aangeboden. De oliën van de molen: BOB Haute-Provence, BOB Provence, Frankrijk, gearomatiseerde oliën

La petite Colle

Route d’Oraison 04210 Valensole

provence-huile-olive.fr

U wilt originele olijfoliën aanbieden met een typisch karakter, van hoge kwaliteit, met een uitgesproken aromatische diversiteit…
U wilt uw aanbod van producten en/of olijfoliën voor uw klanten uitbreiden…
U wilt typische producten uit de Provence aanbieden door u rechtstreeks tot de producenten te wenden…
Voel u vrij om contact met ons op te nemen voor meer details, staaltjes van producten, … of neem rechtstreeks contact op met de ondernemingen van de groep voor hun prijslijst.

Publireportage