Voor de tweede editie van het Brusselse streetfoodfestival schakelt StrEat Fest een versnelling hoger. Op het menu: een spectaculaire selectie van chefs, animatie voor het hele gezin, muziek en allerlei lekkernijen. Fijnproevers en nieuwsgierigen kunnen het programma ontdekken van 11 tot en met 14 mei in Tour & Taxis. En uiteraard kan alles ‘à la carte’ worden besteld!

Klinkende en gerenommeerde namen uit de Belgische gastronomie worden uitgedaagd om hun keuken in een sappig streetfoodjasje te stoppen. Het concept? Originele streetfoodgerechtjes serveren tegen een betaalbare prijs. Na een eerste geslaagde editie in 2022, wordt ook deze nieuwe editie op smaak gebracht door een 80-tal chefs. Zo trakteren ze ons op een vierdaags feestweekend vol verwennerij voor de smaakpapillen. “Doorwinterde chefs, waarvan sommige van sterrenzaken, toveren gerechten voor de gelegenheid om tot betaalbare streetfoodversies. Het festival biedt daarnaast een podium aan opkomend talent”, zegt een enthousiaste Terry Vermandel van Tatou Production en organisator van StrEat Fest.

Verwacht je aan een eclectisch culinair programma: originele fingerfood, gerechtjes van bekende culinaire adressen en streetfoodversies van de signature dishes van gastronomische chefs. Deze nieuwe editie van het festival bevat alle ingrediënten om er een uniek en bijzonder evenement van te maken, waarbij chefs uit heel België hun creativiteit komen tonen en Brussel omtoveren tot een bruisende streetfoodtempel.

Gerenommeerde chefs en opkomend talent

Chef Glen Ramaekers van restaurant ‘Humphrey’ (2 Gault&Miliau-koksmutsen), die op een subtiele en creatieve manier zijn Belgische en Filipijnse roots laat doorschijnen in zijn gerechten, werd verkozen tot ambassadeur van deze tweede editie van StrEat Fest. Hij zal zijn rijke en culturele ervaringen meebrengen naar het festival. Daarnaast zullen de bezoekers kunnen proeven van de culinaire hoogstandjes van Kevin Lejeune (chef-kok van 1-sterrenrestaurant ‘La Canne en Ville’), Alexandru Sapco (Gault& Millau Award ‘Young Chef of the Year 2023’ van restaurant ‘La Bonne Chère’), Fernand Obb Delicatessen (twee jaar op rij bekroond voor de beste garnaalkroketten van Brussel), en Patrick Aubrion (Belgische ster-patissier, die samen met chef Glen Ramaekers een gesuikerde burger van ijs ontwierp door een trompe l’oeil-techniek). Ook Tatar, een nieuwe ‘tartaarbar’ die mixologie en gastronomie combineert, en Chouconut, een desserttempel die luchtige, hemelse en originele roomsoezen serveert, zullen de bezoekers ongetwijfeld in verleiding brengen. Daarnaast tekenen ook enkele North Sea Chefs present, zoals Huibrecht Berends (2 Gault&Miliau-koksmutsen) van BÚN Antwerp en Brous Tavernier van ‘t Vijfde seizoen’ (3 Gault&Miliau-koksmutsen). En daar houdt het niet op: met tweesterrenchef Soenil Bahadoer a.k.a. ‘The Spicy Chef’ opent Streat Fest voor het eerst de deuren voor een buitenlandse chef. Voor ieder wat wils!

Zinnenprikkelende totaalervaring

De bezoekers kunnen deelnemen aan wel 150 gratis workshops en activiteiten. Dit staat er op het menu aan festiviteiten:

 • Food workshops met de aanwezige chefs die je om beurten laten proeven van kleurrijke en smaakvolle gerechtjes en hun culinaire geheimen delen. Zo zijn er de ‘North Sea Chefs’ die je leren hoe je de perfecte saus klaarmaakt om een visgerecht op smaak te brengen.
 • Interactieve kooklessen met dubbel zoveel aanbod voor wie op de vorige editie geen plekje kon bemachtigen. Er zullen workshops zijn over homemade pasta, bier en chocolade pairing, taartdecoratie, vegan sauzen,…
 • Verrassende street workshops met dansinitiaties, graffiti, sneakers customizen, kleding van gerecycleerde materialen maken, en nog zoveel meer. Allemaal activiteiten die in een lekker en pittig kader kunnen worden ontdekt.
 • Workshopprogramma op kindermaat: koekjes, donuts en snoep maken onder begeleiding van professionals, mét animatie van begeleiders die knutselactiviteiten en gezelschapsspelletjes aanbieden. Kleine fijnproevers kunnen mee aan de slag en kindermaagjes worden gevuld, zodat ouders zorgeloos een culinair hapje, workshop of concert kunnen meepikken.
 • Foodstand ‘Simply For Kids’ met aangepast kindermenu
 • Muziek en dans: optredens, urban dance performances en DJ-sets van o.a. Frontal Sound System, het duo dat deel uitmaakt van hiphopcollectief STIKSTOF, waartoe ook Zwangere Guy behoort. Er zijn ook concerten van o.a. Aprile, Mewhy, The Haze, Le Dé,…
 • ‘Chefs & Shakers’: wedstrijdconcept waarbij chefs en Belgische mixologen het tegen elkaar opnemen en worden uitgedaagd om de perfecte ‘food en cocktail pairing’ te creëren.
 • Uitgebreide artisanale markt met producenten en ambachtslui. Denk aan vintage kleding, kruiden uit de hele wereld, thee en gezonde snacks.

Afspraak in Tour & Taxis voor een onvergetelijke totaalervaring en festivalbeleving die alle zintuigen prikkelt!

Praktische informatie

StrEat Fest vindt plaats van 11 tem 14 mei 2023 in Tour & Taxis (Shed 1 – Havenlaan 86c B – 1000 Brussel).

 • Tickets zijn te koop via de website www.streatfest.be aan €12 / €14 (voorverkoop / kassa), kinderen tussen 6 en 12 jaar: €6 / €8. Gratis toegang voor kinderen onder 5 jaar.
 • Het inkomticket geeft toegang tot alle activiteiten: optredens, workshops & initiaties.
 • De prijzen van de gerechtjes variëren tussen 4 en 6 euro.
 • StrEat Fest hanteert een cashless betalingssysteem.
 • Inschrijven voor een workshop is gratis en gebeurt ter plaatse aan de informatiestand. Dit steeds één uur voor aanvang van elke workshop (om ervoor te zorgen dat de ingeschreven deelnemers aanwezig zijn).

Openingsuren
Donderdag 11 mei:    17u00 – 24u00
Vrijdag 12 mei:           17u00 – 24u00
Zaterdag 13 mei:        11u00 – 24u00
Zondag 14 mei:          11u00 – 22u00

Volg Streat Fest op social media:
www.facebook.com/streatfestbrussels
www.instagram.com/streatfestbrussels

Meer info: www.streatfest.be