De 57ste Nationale Wedstrijd van de UBB (Union of Belgium ’s Bartenders) vond op maandag 28 mei plaats in de Distillerie de Biercée te Ragnies. De beste barmannen van het land streden er om de titel ‘Winnaar van België 2018’. De winnaar zal deelnemen aan het wereldkampioenschap IBA (International Bartenders Association), dat in Tallinn (Estland) van 1 tot 6 oktober 2018 zal plaatsvinden.

Julien Duvivier (Bar Victor, Hôtel Pullman Brussels Centre Midi) kreeg de titel van een unanieme jury. De 2de plaats ging naar Michel Van Hecke (Bar XII, Hôtel Thon EU), en derde werd Fabian Van Roy (The Bar, The Hotel Brussels).

De deelnemers werden beoordeeld door twee jury’s. De technische jury, die de bereiding van de cocktail volgens de IBA-regels beoordeelde, bestond uit leden van de ALB (Association Luxembourgeoise des Barmen) Ludovic Frisoni (Voorzitter) en Kevin Wafflart (Vicevoorzitter). De degustatiejury, die over de look, het aroma en de smaak hun mening gaf, bestond uit Thierry Verhoeven (Distillerie de Biercée), Mariano Van Cleve (Hôtel Sofitel Brussels Le Louise en voorzitter Clefs d’Or), Marc Neuville (Hôtel Amigo Rocco Forte Brussels, Clefs d’Or), en Paul-Henri Cuvelier (Prijs Prosper Montagné 2018).

Julien Duvivier zal de kleuren van de UBB en van België verdedigen op het Wereldkampioenschap IBA, dat zal plaatsvinden in Tallinn (Estland) van 1 tot 6 oktober 2018. 67 barmannen vertegenwoordigen er evenveel landen, alle lid van de International Bartenders Association, en zullen strijden om de titel ‘Wereldkampioen IBA’ met hun cocktail-creatie en de technische bereiding. Horeca Magazine, mediapartner van de UBB, wenst Julien alvast veel geluk met zijn cocktail ‘South Cresta’!

www.bar-ubb.be