Een recept van Roland Debuyst

Ingrediënten

voor 1 portie

  • Oreokoekje
  • Oreo crumble
  • Pure chocolade ganache (Côte d’Or)
  • Vanille-ijs
  • Witte chocolade bol (Côte d’Or)
  • Verse rabarber
  • Gezouten karamel
  • 1 schijf ananas
  • Crumble
  • Gouden chocoladekorrels
  • Zanddeeg (bloem, suiker, boter, ei, zout)

Bereiding

Een zanddeeg maken om een korst te verkrijgen die de
basis van het dessert wordt. Een klassiek vanille-ijs maken en aan het einde van de bereiding Oreo kruimels toevoegen.

Een grote Oreo in de pure gesmolten chocolade onderdompelen.
Een ijslollystokje in de Oreo duwen om zo een Oreo lolly
te verkrijgen. De ananasschijf roosteren

 en dan in blokjes snijden. De verse rabarber konfijten in 

witte wijn en suiker. De gezouten karamel bereiden.

 

Dresseren

Beginnen met het zanddeegkorstje. De geroosterde ananasblokjes toevoegen, dan een bol vanille-ijs met Oreo. Bestrooien met wat chocoladekorrels.

Afwerken met een kleine witte chocolade bol, een beetje cress en bestrooien, naar believen, met bloemsuiker.