Link2Events in Sint-Niklaas, het uitzendbedrijf voor de evenementensector, verlegt zijn focus de komende periode volledig naar de zorgsector. De expertise en planningtools van het uitzend- en payrollkantoor worden ingezet om vacatures in de zorgsector te linken aan kandidaten en tijdelijk werkloos personeel uit de evenementen- en horecasector. Enkele ziekenhuizen en woonzorgcentra tonen alvast interesse.

Als uitzendkantoor en leverancier van personeel voor de grootste evenementen, concerten en festivals in België zag Link2Events zijn activiteiten door de coronacrisis helemaal stilvallen. Om die reden tovert Link2Events zich nu bliksemsnel om tot motor om mensen binnen de event- en horecasector te matchen met vacatures in de zorgsector. Op die manier kunnen beide sectoren elkaar ondersteunen en versterken tijdens de komende maanden om nadien terug te plooien op hun corebusiness.

“We hebben allemaal baat bij een goed draaiende zorgsector, zeker nu in de strijd tegen het coronavirus. Maar die sector staat onder zware druk, vooral dan op het vlak van personeel. Wij spannen ons in om bij de bedrijven in de event- en horecasector het platform en de bewustwording te creëren om hun personeel te linken met de tijdelijke behoeften en dringende nood in de zorgsector. We denken hierbij vooral aan logistieke hulp, animatie, onthaaltaken, keukenpersoneel, maaltijdbedeling, kortom ondersteuning zonder zorgtaken”, legt Axel Torfs, ceo van Link2Events uit.

Hands-on mentaliteit

“Wij hebben alles in huis om potentiële kandidaten te contacteren, te plannen en onder contract te nemen vanuit het uitzendkantoor. Door onze ervaring kunnen wij dit project administratief en logistiek snel en efficiënt beheren. Woonzorgcentra en ziekenhuizen in heel België zijn onze klanten. Wij voorzien ook een korte opleiding om kandidaten te briefen over de aandachtspunten in de zorg. De hands-on mentaliteit eigen aan het personeel in de horeca en eventsector is ook nodig in de zorgsector, zeker nu met deze coronapandemie.”

Link2Events hoopt dat de overheid op heel korte termijn de zorgsector zal helpen bij het inschakelen van uitzendkrachten. Uit een recent onderzoek van Acerta blijkt trouwens dat twee op de drie werkende Belgen (66 procent) best bereid zijn om tijdelijk ergens anders te gaan werken wanneer hun eigen werkgever in financiële problemen komt door de coronacrisis.

“Link2Events heeft de contacten met de vele aanbieders in de event- en horecasector die hun personeel momenteel niet kunnen inzetten. Wij contacteren en motiveren hen om hun potentiële kandidaten bij ons aan te bieden. Wij fungeren dan als uitzendbedrijf en motor van het hele gebeuren en we zorgen ervoor dat er een aanvaardbare marge wordt gegenereerd voor alle partijen. Voor dit project hebben we in elk geval de steun van de Sportpaleisgroep onder de leiding van Jan Van Esbroeck en van Herman Schuermans, onze R&R-peetvader van Live Nation”, besluit Axel Torfs.

www.link2events.be

Tekst: PVW

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven met nieuws uit de horecasector, gratis toegang krijgen tot tal van beurzen en elke maand gratis de online versie van het magazine ontvangen?
Schrijf je dan hieronder in: