Horecava Limited 2021 volledig virtueel

De grootste Horecavakbeurs van Nederland gaat volledig virtueel. Al meer dan 60 jaar is de Horecava hét inspirerende en innovatieve platform voor professionals in de foodservice-industrie. Ook voor Belgische bezoekers is de Horecava steeds meer een bezoek waard, Nederland is immers het thuisland van grote HoReCa leveranciers, en die presenteren nieuwigheden natuurlijk graag in eigen land.

Beurzen: dat zijn immers de ideale platformen om nieuwe producten of diensten aan de mensen uit het vak te presenteren, om kennis te delen, om te netwerken en zaken te doen. Helaas is ook voor RAI Amsterdam de impact van Covid-19 groot. Aanvankelijk had de RAI geopteerd om de Horecava 2021 te organiseren als een hybride beurs, gedeeltelijk virtueel dus. Maar de richtlijnen van de Nederlandse regering zijn van dien aard dat er uiteindelijk voor gekozen moest worden om de manifestatie volledig virtueel, online en interactief, te organiseren. De RAI heeft daarmee reeds een uitstekende ervaring met de absoluut geslaagde online internationale vakbeurs Green Tech van 20,21 en 22 oktober.

Toch uitgebreid programma

Het virtuele concept is een mix van het uitwisselen van kennis en ervaringen met beleving en entertainment. Op Het Podium staan bijvoorbeeld actuele HoReCazaken in de schijnwerpers. Daarnaast zijn er Talkshows over onderwerpen als big data, voedselverspilling, hybride HoReCa en personeel. Paneldiscussies over nieuwe verdienmodellen bieden inspiratie voor de toekomst.

Onder de titel ‘Aan Tafel’ zijn er online proeverijen. HoReCabedrijven kunnen op uitnodiging een tasting box bestellen. De producten maak je vervolgens zelf klaar waarna je online mee kunt doen aan de live tasting in de Horecava-studio. En bedrijven die ondernemers kunnen ondersteunen met de specifieke uitdagingen van vandaag geven masterclasses in de Expert-studio.

Carlijn Groen, Director Food Horecava: “Hoe graag we ook iedereen uit de HoReCabranche fysiek willen verbinden, dit is niet langer het moment om dit op dezelfde wijze te doen als in vorige jaren. We gaan er alles aan doen om de branche virtueel een hart onder de riem te steken met een bruisend onlineprogramma”.

De vakbeurs vindt online plaats op maandag 25 januari 2021. Het uitgebreide leveranciers- en productenoverzicht is het hele jaar voor iedereen toegankelijk op www.horecava.nl.

Tekst: HW

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven met nieuws uit de horecasector, gratis toegang krijgen tot tal van beurzen en elke maand gratis de online versie van het magazine ontvangen?
Schrijf je dan hieronder in: