UEFA EURO 2020™: Pizza uitgeroepen tot het favoriete gerecht van de Europese voetbalsupporters tijdens de rust

  • Uit een studie van Booking.com blijkt dat 4 op de 10 Europese supporters (41%) Italiaanse pizza hebben gekozen als favoriet gerecht tijdens de rust.
  • Op de 2e en 3e plaats in de rangschikking: bier en frieten

Pizza staat op de eerste plaats in de rangschikking van de tien beste gerechten tijdens de rust voor Europese voetbalfans, volgens een nieuwe Europese studie naar het gedrag van de Europese fans, gepubliceerd door Booking.com, de officiële boekingspartner voor accommodaties en attracties van de UEFA EURO 2020™.

Nu de kwartfinales zich na de overwinning op Portugal beginnen af te tekenen, neemt België het deze vrijdag 2 juli op tegen Italië. Uit de studie van Booking.com blijkt dat 67% van de Europese voetbalfans denkt dat supporters rivalen zijn op het terrein maar vrienden blijven daarbuiten, terwijl 85% denkt dat voetbalfans over de hele wereld veel met elkaar gemeen hebben.

Het gerecht tijdens de rust lijkt een onderwerp te zijn waarover veel fans het eens zijn, want Italiaanse pizza eindigt met 9 punten voorsprong op zijn dichtste concurrent, bier (32%). 4 op de 10 Europese fans (41%) plaatsen het bovenaan het lijstje van hun favoriete gerechten tijdens de rust.

De Italiaanse gastronomie behoudt haar plaats in het hart van de Europeanen: bijna de helft van de Europese voetbalfans (49%) verklaart van het mediterrane land te houden vanwege zijn lokale keuken en dranken.  België is het op drie na populairste land op dit gebied: een derde van de Europese fans (29%) houdt van Belgisch eten en drinken.

Uit onderzoek van Booking.com blijkt dat het ontdekken van nieuwe specialiteiten voor bijna twee derde van de reizigers wereldwijd (64%*) een belangrijke motivatie is om te reizen. Meer dan driekwart van de internationale reizigers (77%*) is het ermee eens dat een smakelijke lokale keuken hun beslissing om naar een bestemming te reizen aanzienlijk beïnvloedt. Meer dan de helft van de reizigers (54%*) wint inlichtingen in over de gastronomie alvorens te beslissen naar een bestemming te reizen.

 

Top 5 van de beste gerechten tijdens de rust volgens de Europese voetbalfans:

  1. Pizza 41%
  2. Bier 32%
  3. Frieten met mayonaise 28%
  4. Duitse worst 24%.
  5. Franse kaas en wijn 18%.

Tekst: PVW