Pods, Pads, Pouch

Het lijkt wel een goede strip 😉

En zoals alle goede strips, is het Belgisch!

We hebben het hier echter niet over een strip, maar over een bedrijf dat gespecialiseerd is in het branden van koffie. Pods, pads, capsules, bonen of gemalen… sinds de vorige eeuw levert de familie Liégeois koffie in alle vormen. En niet zomaar een koffie natuurlijk: een uitzonderlijk product, met zorg gebrand volgens de door de grootvader overgeleverde traditie en knowhow. 

Grootvader Charles

Bezield door enthousiasme en een onverzadigbare nieuwsgierigheid richtte Charles Liégeois in 1955 het bedrijf op. Zijn passie en knowhow werden intact doorgegeven aan zijn zonen Michel en Benoît, en vervolgens aan zijn kleinzoon Quentin, die vandaag de vorige generatie aan het hoofd van het bedrijf begeleidt. 

In de loop der jaren heeft Charles Liégeois een expertise opgebouwd in het selecteren, mengen en branden van koffiebonen.  Vandaag zijn de geest en de kennis van de grootvader verre van KO, ze zijn nog steeds aanwezig, in stand gehouden door de familie en haar medewerkers.

Café Liégeois had een naam, nu krijgt het ook een voornaam!

Vandaag verandert Café Liégeois zijn naam in gewoon Charles Liégeois.

Het familiebedrijf wil een eerbetoon brengen aan de oprichter, maar ook de verankering van een traditionele knowhow in een onmiskenbare moderniteit om gulle koffies aan te bieden. Gul aan aroma’s, gul voor de planeet en voor de mannen en vrouwen die er zich met hart en ziel aan wijden.

Het is ook om verwarring te voorkomen en voor meer transparantie, want, in tegenstelling tot wat men zou kunnen denken, is Liégeois geen oorsprongsaanduiding, noch de naam van een dessert, maar de familienaam van de stichter. 

Vandaag staat Charles Liégeois voor meer dan 141 medewerkers, 5.000 ton verwerkte koffie per jaar en 200.000 geconsumeerde kopjes koffie per dag. Charles Liégeois is vandaag de eerste Waalse koffiebrander en het wil de kleuren van België hoog in het vaandel dragen. De traditie heeft zeker nog een mooie toekomst.

Tekst: PVW

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven met nieuws uit de horecasector, gratis toegang krijgen tot tal van beurzen en elke maand gratis de online versie van het magazine ontvangen?
Schrijf je dan hieronder in: