Op 6 oktober heeft ‘Easyfairs’, de organisator van de Horeca Expo beurs in Flanders Expo Gent, de definitieve beslissing genomen om de editie 2020 uit te stellen tot november 2021 (van 21 tot 25). Dit ondanks en na op 27 juli de goedkeuring te hebben verkregen van de Nationale Veiligheidsraad om de beurzen vanaf 1 september te hervatten, onder voorbehoud van de strikte naleving van het tentoonstellingsprotocol en de toestemming van de lokale autoriteiten, voor zover de epidemiologische omstandigheden het toelaten.

Alvorens deze beslissing te nemen, verklaart Easyfairs dat het zwaar geïnvesteerd heeft om de veiligheidsnormen en -procedures te garanderen, zoveel mogelijk in overeenstemming met het tentoonstellingsprotocol.

Na het luisteren naar de exposanten werd echter duidelijk dat de meeste exposanten zich zorgen maakten over hun eigen fysieke aanwezigheid op de beurs, maar ook over de moeilijkheden die het horecaprotocol met zich meebracht (vooral bij de wijn- en spijsproeverijen). Bovendien wordt de sector zo zwaar getroffen door de economische crisis dat het duidelijk is dat de investeringen dit jaar zijn vertraagd en dat de beurs in 2020 ook een van zijn bestaansredenen zal verliezen.

Aangezien meer dan 96% van de exposanten er de voorkeur aan gaf hun deelname uit te stellen tot de volgende beurs in 2021, lag het voor de hand dat de beurs toch moest doorgaan, maar dan een jaar later. De data van 21 tot 25 november 2021 werden daarom gekozen voor de volgende Horeca Expo in Gent.

Meer informatie volgt op de sociale netwerken en op de website www.horecaexpo.be

Tekst: JR

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven met nieuws uit de horecasector, gratis toegang krijgen tot tal van beurzen en elke maand gratis de online versie van het magazine ontvangen?
Schrijf je dan hieronder in: