Nu ook met bier

Prowein in Düsseldorf is ’s werelds belangrijkste beurs voor wijn en gedistilleerd. Ieder jaar komen er meer bezoekers: vorig jaar waren er dat 58.500 uit ruim 130 landen, waarbij een niet onaanzienlijk deel uit België. Dat is niet toevallig, want uit een marktonderzoek dat de Hogeschool uit Geisenheim deed, blijkt België voor de branche tot de top 5 van de meest belangrijke wijnmarkten te behoren. De online wijnmarkt zal volgens diezelfde studie heel snel aan belangrijkheid winnen, reden waarom meer en meer horecamensen rechtstreekse contacten willen leggen met de producenten. Prowein is daar een ideale gelegenheid voor.

Op de Prowein, uitsluitend voorbehouden aan professionele bezoekers, vindt u wijnen en gedistilleerd uit de hele wereld. Er zijn uiteraard de grote wijnproducerende landen met hun grote standen, waarop ook kleinere producenten hun plaats hebben. En er zijn de grote wereldmerken met hun portefeuilles van wijnen en gedistilleerd.

Ditmaal is er een nieuwigheid: meer dan 70 exposanten uit 15 landen presenteren in een grote stand ambachtelijke bieren, gedistilleerde dranken en ciders. Craft Beer en Craft Spirits zijn de nieuwe hypes. Deze creatieve dranken spelen een steeds grotere rol in de Urban Bar Scene en in de trendy gastronomie. De exposanten van deze manifestatie komen uiteraard uit België, maar ook uit Duitsland, Italië, Frankrijk, Zuid-Afrika, Chili of Australië. Een prima gelegenheid om ook eens ‘ander’ ambachtelijk bier te proeven. In het segment gedistilleerd zal zeker veel aandacht gaan naar whisky’s uit allerlei landen, maar ook naar minder gekende producten. Zeker niet te missen voor de diehard rockfans: de ‘Motörhead Whisky’ van het Zweedse merk Mackmyra, gecreëerd ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de legendarische rockband.

De Fizzz Lounge is de Hot Spot voor het bargebeuren. Gerenommeerde barmannen uit heel wat landen zullen hier de show stelen.

Prowein is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, tot vlak voor de ingang van het salon. Voor wie langs de weg komt: er is ruim parkeerplaats voor duizenden wagens, maar hou rekening met de geweldige populariteit van deze manifestatie: waarschijnlijk zal u wel even moeten aanschuiven. Nog goed om weten is dat Düsseldorf een groot aanbod heeft aan prima restaurants en andere horeca, tijdens de Prowein zijn er op de meeste plaatsen wel speciale acties.

Prowein: van 18 tot 20 maart, Messe Düsseldorf.

www.prowein.com