Ingrediënten

  • 4 lamsfilets
  • 1 bussel koriander
  • 1 oud brood
  • Sap van 1 citroen
  • 50 g parmezaan
  • 8 mini-worteltjes
  • 8 mini-radijzen
  • 8 mini-pastinaken, 1 bussel tijm
  • ½ l demi-glacesaus (Unilever Food)
  • 50 g suiker, 100 g witte azijn
  • 300 g water, 1 ui, 100 g boter

Bereiding

Bak de lamsfilet rosé op lage temperatuur, mix het oud brood met de koriander, de parmezaan en het citroensap. Warm het water op met de azijn en de suiker, giet de warme vloeistof over de wortelen, de radijzen en de mini-pastinaken en laat in de open lucht afkoelen. Bak de fijngesneden ui en voeg de demi-glace en de tijm toe, laat reduceren tot de gewenste dikte en monteer met boter. Dresseer.

Wijntip

CÔTES DU RHONE VILLAGES DOMAINE ROGER PERRIN