Vandemoortele benoemd tot hoofdleverancier Frites Atelier van Sergio Herman

Frietjes bakken is een kunst, dat weten wij Belgen als geen ander en ook de internationale frietkenner beseft dat de term ‘French fries’ niet klopt.

De keuze van de juiste olie is hierbij van cruciaal belang. Vandaar dat Frites Atelier, de ambitieuze frituurketen van topkok Sergio Herman, in zee gaat met het Belgische Vandemoortele. De driedubbel gebakken frites worden vanaf nu gebakken in de fijne frituurolie van Vandemoortele. Zij hebben al 120 jaar ervaring in culinaire en frituuroliën. Benieuwd? Dan kan je proeven in Antwerpen, Gent, Brussel, Den Haag en Arnhem.

Getest en goedgekeurd

De fijne frituurolie van Vandemoortele is geselecteerd op verschillende criteria. In de smaak- en baktest kwam hij als de beste plantaardige olie uit de bus omdat hij perfect samengaat met het specifieke aardappelras waarvan de frites bij Frites Atelier gemaakt worden.

Deze olie bestaat uit een unieke compositie van zonnebloemolie, koolzaadolie en maïsolie. Het is deze compositie die voor Sergio Herman en Frites Atelier de doorslag gaf om met Vandemoortele in zee te gaan.

Zo kan je vanaf nu bij Frites Atelier terecht voor heerlijk knapperige frites, gebakken in de fijne, duurzame frituurolie van Vandemoortele. Een belangrijke samenwerking want de ene olie is de andere niet. Proeven kan je in Antwerpen, Gent of Brussel. Of steek even de grens over en breng een bezoekje aan de vestigingen in Den Haag of Arnhem.