De voedselbedeling van het Rode Kruis deelt maandelijks 9.000 kwaliteitsvolle voedselpakketten uit. Sinds het begin van de gezondheidscrisis is de vraag naar hulp blijven toenemen.

Door de heropflakkering van de pandemie en met de winter voor de deur vrezen de teams op het veld, die al sinds maart druk in de weer zijn, voor het ergste.

Vandaag zetten grote talenten zich in voor het Rode Kruis om solidaire maaltijden te creëren.

Het Rode Kruis organiseerde een wedstrijd ‘Top Chef’ met twee grote sterrenchefs, David Martin (La Paix, 2 sterren) en Alexandre Dionisio (Villa in the Sky, 1 ster), maar ook Mallory Gabsi, Belgische halve finaliste van de laatste ‘Top Chef’, en Leslie Winandy (‘Leslie en cuisine’), Kid Noise en animatrice Silent Jill (Jill Vandermeulen) om originele gerechten te bedenken die ze kunnen bereiden met de producten van de voedingswarenwinkels van het Rode Kruis.

Dit evenement was een gelegenheid om te getuigen van de kwaliteit van de producten die gratis of tegen halve prijs worden aangeboden aan de begunstigden van het Rode Kruis.

Een kinderjury heeft uiteindelijk de knoop doorgehakt. Ontdek het resultaat in onderstaand filmpje:

Het Rode Kruis is een van de belangrijkste spelers in kwaliteitsvolle voedselbedeling in België. Ze vrezen dat ze niet voldoende middelen zullen hebben met de winter voor de deur en de heropflakkering van de pandemie. Voor alle giften, klik hier.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven met nieuws uit de horecasector, gratis toegang krijgen tot tal van beurzen en elke maand gratis de online versie van het magazine ontvangen?
Schrijf je dan hieronder in: