Over UNOX 

UNOX creëert toegepaste slimme technologie voor professionele kookprocessen ter ondersteuning van personen en bedrijven die elke dag voor de uitdaging staan om hun succes in de restaurantwereld uit te bouwen. UNOX is een echte knowhowfabriek die professionele ovens ontwerpt, vervaardigt en verkoopt voor de restaurant-, banketbakkerij- en bakkerijsector. De geschiedenis van UNOX begon ongeveer 30 jaar geleden toen het op de professionele ovenmarkt doorbrak met de lancering van zijn eerste innovatie: een oven met meerdere ventilatoren die dankzij de nieuwe AIR-technologie gelijkmatiger kon koken dan andere ovens. Maxi™ maakt op een slimme wijze gebruik van de ventilatoren om te zorgen voor een gelijkmatige luchtverdeling op elk punt in de kookruimte. Het product kende veel succes en werd door zijn efficiëntie al gauw marktleider.

Een bewuste investering

In de loop van de tijd heeft het bedrijf een klantgericht bedrijfsmodel opgebouwd, ook voor de dienstverlening vóór en na de verkoop. Vanaf 2008 werd een nieuw idee van consultant geïntroduceerd met de naam Active Marketing Chef (AMC): een UNOX-expert die de figuur van commerciële vertegenwoordiger vermengt met die van chef. Het bedrijf heeft eerst in Italië en daarna over de hele wereld een uitgebreid netwerk van professionals opgebouwd dat de UNOX-ovens gratis test, rechtstreeks in de keukens en baklaboratoria van klanten die geïnteresseerd zijn in het verbeteren van hun kookresultaten.

Technologie in dienst van de keuken

In 2014 zorgde UNOX voor een revolutie op de markt door de introductie van twee nieuwe reeksen combi-ovens: CHEFTOP MIND.MAPS™ en BAKERTOP MIND.MAPS ™. De nieuwe paradepaardjes van het bedrijf zijn slimme ovens dankzij de ADAPTIVE.COOKING-technologie die het kookprogramma automatisch optimaliseert op basis van de belading van de oven, de tijd voor het openen van de deur, de temperatuur en de voorverwarmingstijd en vele andere parameters die voor en tijdens het koken voortdurend worden gecontroleerd om bij elke bereiding identieke resultaten te verkrijgen.

Vanaf 2016 ondergaan de UNOX-producten een ware digitale transformatie met de introductie van toegepaste kunstmatige intelligentie voor ovens en een datagedreven aanpak.

UNOX-ovens zijn dan ook niet alleen onmisbare uitrusting in de keuken van professionals, maar ook een nuttig instrument om hun prestaties te meten en te analyseren om altijd het beste uit de oven te halen.

UNOX staat synoniem voor innovatie

Na 30 jaar investeren in de voortdurende zoektocht naar revolutionaire oplossingen die verder gaan dan de fysische en technologische mogelijkheden van de meest populaire kookprocessen beschikt UNOX over een rijke portefeuille van innovaties die de ontwikkeling en de vooruitgang van de hele markt stimuleren.  Dit zijn niet alleen en gewoon klassieke combi-ovens, maar ook oplossingen zoals EVEREO – de warme koelkast – die bereid voedsel dagenlang op serveertemperatuur kan bewaren en SPEED.PRO – de versnelde kookoven.

SPEED-X™: snelheid en kwaliteit

Jarenlang zorgvuldig onderzoek en studies hebben UNOX onlangs in staat gesteld de meest innovatieve oplossing in het panorama op de markt voor te stellen. Het is SPEED-X™, de eerste combi-oven met versneld koken en automatisch wassen: een perfecte combinatie van kwaliteit en snelheid. Een opmerkelijke technologische sprong voorwaarts om de operatoren te begeleiden bij al hun dagelijkse culinaire uitdagingen. SPEED-X™ is uitgerust met een revolutionaire technologie die combi-koken met microgolf combineert en zo elk compromis overbodig maakt. Het heeft alle functies waaraan de gebruikers gewend zijn en meer, en garandeert de beste kookprestaties in de kortst mogelijke tijd. Een voorbeeld? Een zeebaarsfilet is in amper 90 seconden volledig gaar. Een croque-monsieur is warm en knapperig in 75 seconden.

Dit alles is mogelijk dankzij de twee ventilatoren die de combi-kooktijd bij volledig belading met 20% verminderen in vergelijking met de vorige ovens. In plaats daarvan combineert de oven met de nieuwe HYPER.Speed-technologie stoom, lucht en microgolf in de versnelde modus, zodat u in enkele seconden tot 4 gerechten tegelijk kunt opwarmen, maar ook koken en grillen.

Eén oven, oneindig veel toepassingen

De nieuwe UNOX-oven is ontworpen voor omgevingen waarin zowel de snelheid van het koken als de kwaliteit van de resultaten belangrijk zijn. Het is een product met oneindig veel toepassingen, met een enorm potentieel, ontwikkeld om zich aan te passen aan verschillende soorten klanten:

  1. Degenen die een versnelde oven gebruiken en een betere kookkwaliteit wensen, rauwkost willen bereiden en zich de moeilijke schoonmaakoperaties willen besparen die voorheen nooit automatisch gingen. Dit is bijvoorbeeld het geval in bars, benzinestations, luchthaven- of stationrestaurants, coffeeshopketens en tijdelijke keukens.
  2. Degenen die de bereiding van de mise en place willen versnellen dankzij volledige belading van de oven en degenen die de serveertijden drastisch willen verkorten. In dat geval zijn de keukens van traditionele restaurants of hotels geschikt.

Klantervaring: een echte prioriteit

En dat is nog niet alles, de SPEED-X™ is uitgerust met het meest geavanceerde besturingssysteem dat ooit op een oven is geïnstalleerd, Digital.ID™ genaamd. Dankzij Digital.ID wordt het mogelijk om op al uw ovens alle favoriete instellingen en parameters te synchroniseren die u comfortabel vanaf uw mobiele toestel kunt beheren, en dat alles zonder dat u een goede internetverbinding nodig hebt. De ‘hyperconnectie’ en een uiterst intuïtieve interface vergemakkelijken de bediening van de oven, evenals de nieuwe spraakbesturingsfunctie.  Hoewel UNOX voorop blijft lopen op het gebied van technologische innovatie in de professionele ovensector, blijven de consumentenervaring en het gebruiksgemak immers van het grootste belang.

publi-reportage