Door corona kon Tavola, de tweejaarlijkse beurs voor horecaprofessionals in Kortrijk Xpo, vorig jaar onmogelijk doorgaan. De twintigste editie werd dan maar verplaatst naar maart 2022. Nu het ergste corona-leed achter de rug is, besloot de organisatie om in september als stevig voorsmaakje op de feesteditie een spin-off van het event te organiseren: Taste of Tavola.

Net als haar grote broer Tavola wordt de Taste-editie een ontmoetingsplaats voor horecaprofessionals waar nieuwe producten en innovaties worden voorgesteld.  Waar Tavola zeer internationaal ingesteld is, focust Taste of Tavola op de Belgische markt. Het richt zich hoofdzakelijk op Belgische aankopers uit de retail, groothandel, speciaalzaken en foodservice. Wat zij mogen verwachten is een zorgvuldig geselecteerd aanbod van delicatessen in een setting van uniforme standen waardoor de focus helemaal op de producten zelf komt te liggen.  Voor Taste of Tavola gelden dezelfde strenge selectiecriteria als voor de Tavola.

Mooi meegenomen is dat Taste of Tavola gelijktijdig georganiseerd wordt met twee andere vakbeursen die traditioneel in september doorgaan: de bakkersbeurs Broodway en de slagersbeurs Meat Expo. De combinatie van de drie vakbeurzen garandeert de bezoeker extra ideeën en contacten en biedt in het totaal maar liefst 6 beurshallen vol inspiratie. In de aanpalende hallen van Broodway en Meat Expo ontdekt de bezoeker ook tal van materialen, machines, uitrusting en inrichting wat op de tweejaarlijkse internationale editie van Tavola niet het geval is.

Uniek aan Tavola, en ook aan Taste of Tavola, is dat de horeca-professionals kennis kunnen maken met het allerbeste en ook het allernieuwste wat de sector van de premium food & drinks te bieden heeft. De beste innovaties worden samengebracht in de vitrine van de ‘Innovation Awards’. Een vakjury gaat op zoek naar het Beste Product. De publieksjury kiest de Publieksprijs van Taste of Tavola.

Na de beroerde corona-tijden wordt Taste of Tavola voor de fine food community de eerste gelegenheid sinds lang om elkaar weer fysisch te ontmoeten.  Zoomen en face-timen kunnen nuttig en leuk zijn, maar de beste manier om nieuwe foodproducten te ontdekken is toch ze proeven!

Taste of Tavola gaat door op 26,27, 28 en 29 september in Kortrijk Expo, gelijktijdig met Broodway en Meat Expo.

Openingsuren: dagelijks van 11 tot 19 uur.
Locatie: Kortrijk Xpo – hall 5 (+ Broodway & Meat Expo: hallen 1, 2, 3, 4, 6)
Doorniksesteenweg 216 – 8500 Kortrijk – België

Toegang: Taste of Tavola is enkel toegankelijk voor fine food professionals

Gratis bezoek met voorregistratie via de website tavola-xpo.be

Tekst: TB