Onder dit pittige motto organiseert Toerisme Vlaanderen van 1 oktober tot en met 7 november 2021 het Flanders Food Festival. Daarmee wil men de relance van de horeca vieren en meteen ook de Vlaamse gastvrijheid, de lokale gastronomie en de fantastische Vlaamse producten in de kijker zetten.

Een festival waarin alle Vlaamse Horecazaken gevraagd worden hun ‘tanden’ te laten zien door in hun zaak in die periode hun klanten een originele, unieke of creatieve smaakbeleving te bezorgen. Inschrijving is gratis maar moet wel voor volgende vrijdag 27 augustus op flandersfoodfestival.be

Praktisch

De selectie van de inzendingen doet een jury. Topchefs selecteren enkele initiatieven in hun ‘keuze van de chef’. Culinaire journalisten van Njam, De Morgen en Het Laatste Nieuws zullen de meest opvallende initiatieven bezoeken, uitlichten en op die manier de zaak promoten. Daarnaast publiceert Toerisme Vlaanderen begin oktober een culinaire bijlage in De Morgen met, naast een exclusieve lijst van de 50 meest duurzame restaurants, extra aandacht voor elk geselecteerd initiatief.

De timing van het event is wel geen toeval want van 1 t/m 5 oktober is Antwerpen gaststad van de prestigieuze ‘World’s 50 Best Restaurants Awards’. Dan strijkt het kruim van de internationale gastronomie neer in Vlaanderen.

Alvast wat inspiratietips van de organisatoren:

  • Werk rond een bijzonder lokaal streekproduct of lanceer een Flanders Food Festival menu of drankje met 100% Vlaamse ingrediënten of werk je bierkaart bij met lokale biertjes van kleine brouwerijen.
  • Serveer een lunch op de akker, in de serre of in de werkplaats van een van je lokale leveranciers.
  • Nodig een kunstenaar uit om je zaak om te toveren in een tijdelijke galerij of vraag je favoriete band/artiest voor een privé-concert in je zaak.

Inschrijven: flandersfoodfestival.be voor 27 augustus.

Tekst: TB